Eldőlt, Galambos marad a börtönben

Spread the love

Az utolsó jogorvoslati lehetőségét is kimerítette a zenész.

Galambos Lajos kimerítette utolsó jogorvoslati lehetőségét is – írta meg a PestiSrácok. A portál értesülései szerint az Alkotmánybíróság visszautasította a zenész alkotmányjogi panaszát, ami azt jelenti, hogy le kell ülnie büntetése hátralévő részét, hacsak nem érdemli ki a feltételes szabadlábra helyezését.

Mint írják, az alkotmányjogi panasz arra épült, hogy a védelem álláspontja szerint a titkos információgyűjtés anyaga bizonyítékként nem volt felhasználható a büntetőeljárásban, mert ennek beszerzésére szerintük a jogszabályok megsértésével, tiltott módon került sor. A másodfokú bíróság nem osztotta az indítványozó és védője álláspontját, így a védelmi fellebbezésnek nem adott helyt. Az Alkotmánybíróság osztotta a bíróságok álláspontját.

Az alkotmánybírósági döntés indokolása szerint: az indítványozó által előadott érvek ezért az Alaptörvény XXVIII. cikk (1) bekezdésével összefüggésben nem vetik fel a Budapest Környéki Törvényszék döntését érdemben befolyásoló alaptörvény ellenesség kételyét, és nem alapoznak meg alapvető alkotmányjogi jelentőségű kérdést sem.

Galambos marad a börtönben

Galambos Lajos az utolsó magyarországi jogorvoslati lehetőségét is kimerítve marad börtönben és le kell töltenie a büntetéséből hátralévő részt, kivéve, ha méltónak bizonyul a feltételes szabadlábra helyezésre.

Büntetése jó magaviselet esetén harmadolható. Ez a trombitaművész számára azt jelenti, hogy nem egészen két év letöltése után szabadulhat, miután letartóztatásban 125 napot töltött, áprilistól pedig mintegy hat hónapot már letöltött. Azaz 2025-ben szabadulhat.

Mint ismert, Galambos Lajos az áramlopási ügye miatt 3,5 év letöltendő börtönbüntetést kapott. A megromlott egészségi állapota miatt kérelmezte a büntetés végrehajtásának elhalasztását, ám a bíróság ezt elutasította, így áprilisban mentőautóval szállították a baracskai börtönbe. Bevonulása óta több olyan hír is érkezett, hogy az egészsége egyre romlik, sokat fogyott.

<!-- Composite Start -->
<div id="M898468ScriptRootC1560166"></div>
<script src="https://jsc.adskeeper.com/b/u/budapest-news.com.1560166.js" async></script>
<!-- Composite End -->