Elkezdődött! Ónos eső esik Magyarországon, 100 km/h-s szélvihar tombol és szakad a hó – ERRE készüljön mindenki

Spread the love

Ónos eső, fagyott eső esik több helyen a Bakonyban.

Míg nyugaton havazik, addig a Bakony több pontjáról számolnak be észlelőink ónos esőről, fagyott esőről. Halimbáról és Devecserről jég borította autókról érkeztek fotók.
Az ónos eső veszélye a következő órákban is fenn fog állni nemcsak a Bakonyban, hanem a Dél-Dunántúl más tájain, illetve néhol északkeleten is. Legyünk óvatosak ha útnak indulunk és tájékozódjunk az időjárási veszélyekről.

Egyre többfelé váltja majd havazás az esőt, az erős, viharos szélben pedig sokfelé kavaroghatnak a levegőben a hópelyhek.

A hétvége időjárását egy mediterrán ciklon határozza meg. Szombaton még csak esőre, záporokra kell számítani, de vasárnap nyugat, északnyugat felől egyre többfelé váltja majd fel az esőt átmenetileg ónos eső, illetve havas eső, valamint havazás. Ezzel együtt vasárnap erős hidegbetörés kezdődik, így hétfőre az egész országot fagyos levegő árasztja el. Emiatt a hétfői napon ahol lesz csapadék, az mindenhol hó formájában fog hullani. Hétfő délután, este észak felől szakadozni kezd a felhőzet, és kedden szinte mindenhol kisüt hosszabb időre a nap, de délen és délnyugaton lehetnek még erősebben felhős körzetek a nap első felében, és helyenként délen még szállingózhat a hó a reggeli órákban, majd napközben csapadék már sehol sem várható.

Fonyódon 97, Keszthelyen 88 km/órás lökést mértek másodperces szélmérőink.

Viharos szél támadt északkeleten és a Dunántúlon, amellyel megérkezett a hidegebb, fagyosabb levegő első hulláma, nyugaton helyenként már fagypont alá csökkent a hőmérséklet.

Az eddigi legerősebb széllökést, 99 km/órát Kendig-csúcson mértük nem sokkal délután 1 óra előtt, de a Balatonnál is viharos szél támadt.

Fonyódon 97, Keszthelyen 88 km/órás szél tombolt

A viharos erejű szél jókora hullámokat korbácsolt a magyar tengeren:


Forrás

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …