Először Éva, majd pár nap múlva Mihály is meghalt. Árván maradtak az ikerbabák, hatalmas a baj

Spread the love

Autóbalesetet szenvedett néhány hete egy szegedi család Szerbiában: az ütközést csak a 20 hónapos ikerlányok élték túl, akik így árván maradtak. Lendit és Lujzit nagynénjük és férje vette magához.

Gyorsan kellett dönteni

Egy tragédia miatt egyik pillanatról a másikra vált háromgyermekes szülővé Kalmár-Vas Réka és férje, Kalmár Gábor. Tízhónapos kisfiuk mellett három hete egy 20 hónapos ikerpárt is nevelnek, a lányok szülei ugyanis autóbalesetben meghaltak. Néhány perc alatt döntötték el a gyász és a sokk alatt: magukhoz veszik Lendit és Lujzit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem voltak elérhetőek

A testvérem nyaralni indult a családjával Görögországba. Már napközben is hívtam többször, nem vette fel a telefonját. Amikor kiderült, hogy nem érkeztek meg a szálláshelyre sem, tudtam, hogy baj van – idézte fel a történteket.

Másnap reggel már a magyar konzul nyomozott, hova tűnhetett a négytagú család, körözték is őket, végül délben derült ki, hogy autóbalesetet szenvedtek. „Egy nyílegyenes szakaszon történt a tragédia, de hogy pontosan hogyan, nem tudjuk. Csak annyi biztos, hogy nem másik autóval ütköztek” – mondta Réka a Délmagyarnak.

Testvére, Éva kirepült a kocsiból és a helyszínen életét vesztette, férje, Mihály a kórházban, napokkal később hunyt el. Ikerlányaik szinte sértetlenül megúszták, csak Lendi könyöke tört el.

„Mivel a kislányokat kizárólag gyámként hozhattuk haza a szerb kórházból, 10 másodpercünk volt eldönteni, hogy nagycsaládosok legyünk és elindítani a hivatalos procedúrát. De egy pillanatig sem gondolkoztunk, hogy magunkhoz vegyük-e az ikreket, annak ellenére sem, hogy egy gyermekkel terveztük a közös jövőnket” – mesélte Réka.

Az életük pedig ebben a pillanatban gyökeresen fel is fordult. A nyugodt Ádám mellé érkezett két rendkívül eleven kislány, a három kicsi így 24 órás „szolgálatot” igényel, amit egy ember nem is bír ellátni.

Egész életemben munkamániás voltam, a szülés után is rengeteget dolgoztam a lángosozónkkal. Ennek azonban vége szakadt az ikrek érkezésével, főállású anya lettem. Délután és este a férjem segít, de így is nagyon nehéz. Az elmúlt három évben minden családtagunk meghalt, egyetlen nagypapa kivételével. Így fel kellett vennünk valakit, aki segít a gyerekek körül – mesélte Réka, akinek csak akkor van ideje bármire is, akár csak a ház körül vagy a háztartásban is, ha a gyerekek alszanak.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …