Ezt jósolta 2024-re Nostradamus…ezt nem tesszük zsebre. Nem gondoltuk, hogy lehet rosszabb, de mindig van rosszabb

Spread the love

Jobb felkészülni, habár még belegondolni is borzalmas.

Ahogy napról napra közelebb kerülünk az év végéhez, úgy szokás szerint visszanyúlunk Nostradamus 1555-ben megjelent Les Propheties című könyvéhez, hogy megpróbáljunk némi tudomást szerezni arról, mi várhat ránk az elkövetkező esztendőben.

Az újkori francia orvos jellemzően négysoros rímes alkotásaiban vázolta fel a jövőre vonatkozó elképzeléseit. Lassan fél évezred eltelt azóta, a kíváncsi emberek azonban évről évre visszanyúlnak a jóslatokhoz, és az aktuális állapotok szerint igyekeznek újraértelmezni, vagy kontextusba helyezni a leírtakat.

Sokan rendíthetetlenül hisznek benne, hogy Nostradamus nem a levegőbe beszélt. Világhírű művében ugyanis utólag szemlélve félreérthetetlen utalásokat tett például Adolf Hitler hatalomra kerülésére, John Fitzgerald Kennedy meggyilkolására, vagy a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásra.

Hogy a jelennél maradjunk, 2023-ra is megjósolta a világban látható súlyos megélhetési válságot, szerencsére azonban az „ember megeszi embertársait” félmondat szerencsére nem igazolódott be.

Nostradamus nem látta az idei évnél sokkal rózsásabban 2024-et sem. Úgy vélekedett, a száraz föld csak egyre szárazabb lesz, emellett nagy áradások és hatalmas éhínség várható – magyarázta hétfőn a LadBible.

Meglátása szerint a fegyverek sem csitulnak el, sőt, a jós szerint „a vörös ellenfél elsápad a félelemtől rettegésbe ejtve a nagy óceánt”. Többek szerint is a vörös ellenfél kifejezés egyértelműen a Kínai Népköztársaságra utal, és egy tengeri csata képe rajzolódik ki a misztikus sorokból.

Egy másik négysoros próféciában a „szigetek királyának” bukását vetíti előre, erőszakkal űzik el, miután már volt egy vitatott válása. Mario Reading író a 2000-es években megjelent könyvében ezt úgy értelmezte, hogy III. Károly brit királynak le kell mondania a trónról, és minden bizonnyal Harry herceg uralkodhat tovább, ugyanis Nostradamus megjegyezte, hogy helyére „olyasvalaki lép, akinek nem lesz királyi jegye”. Tekintettel Harry és a királyi család viszonyára, ez utóbbi tűnik jelenleg a legkevésbé valószínű forgatókönyvnek.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …