FIGYELEM! INGYEN BKK bérletet osztogatnak! SOKAKAT FOG érinteni ! ÍME A részletek!

Spread the love

Leveleket küld ki a következő két hétben a terézvárosi önkormányzat a 14 és 26 év közötti, kerületi lakcímkártyával rendelkező diákok (illetve családjaik) számára. A küldeményekben arról tájékoztatják őket, hogy a BKK-bérlet támogatási keretében ingyen adják a kerületi diákoknak a budapesti közösségi közlekedést lehetővé tevő bérletet. A fiataloknak nyújtott kedvezmény a korábbi években is elérhető volt, de csak az alap- vagy középfokú, nappali tagozatos oktatásban résztvevő diákoknak. A 2023/2024-es tanév első szemeszterében 1117 jogosult volt, de csak 60,2 százalékuk vette át a BKK-bérletszelvényt.

A KÖZÉPISKOLÁSOK MELLETT IMMÁR A NAPPALI TAGOZATOS FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓKAT IS BEVONJÁK A KEDVEZMÉNYEZETTI KÖRBE.

A közoktatásban és a felsőoktatás nappali tagozatán tanulók diákbérletének ára jelenleg 3450 forint. Az önkormányzat a támogatás igényléséről csaknem 3700 levelet küld ki az elkövetkezendő napokban, ennyien tartoznak ugyanis a 14 és 26 év közötti korosztályhoz. Közülük természetesen nem mindenki jogosult, ami abból is kitűnik, hogy az idei éves költségvetésében erre a célra csak 23 millió forintot különített el a kerület.

Az utazási bérletekkel támogatott diákok családjainak jövedelemvizsgálatát tavaly májusban törölte el a terézvárosi képviselő-testület. (A BKK járatain minden 14 év alatti gyerek ingyen utazhat.)

Ha nem is ilyen nagyvonalú módon, de bérletvásárlási gesztusra más budapesti kerületekben is találunk példát. Az V. kerületben kérelemre kaphat a 14. évét betöltött gyermek (gondviselője) a mindenkori diákbérlet árával azonos mértékű támogatást, illetve a 18. évét betöltött, nappali tagozaton tanuló középiskolás, feltéve, ha nem múlt még el 23 éves, illetve az a felsőoktatásban, nappalin tanuló kerületi diák, aki nem múlt még el 25 éves. A támogatás a szorgalmi időszak 10 hónapjára szól.

A II. kerületben azok a diákok kaphatnak bérlettámogatást, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben vagy a helyi szociális rendelet szerinti gyermeknevelési támogatásban részesülnek. Egyedi elbírálással a kiemelten jól sportoló gyerekek is kaphatnak, ha közösségi közlekedéssel mennek az edzésre.

A jogosult terézvárosi diákok a polgármesteri hivatalban egy utalványt kapnak, amit a Deák téri vagy a Keleti pályaudvarnál lévő BKK-központban válthatnak át a teljes szemeszterre érvényes bérletre. A szelvények osztása január 15-től kezdődik.

About admin

Check Also

Atyaúristen! Szó szerint borított mindent EZZEL! Durva amivel MA REGGEL előállt Varga Judit volt férje! EZT NÉZD:

Spread the love Borított mindent EZZEL! Durva amivel MA REGGEL előállt Varga Judit volt férje: …