FRISS! NINCSENEK rá szavak, amit ez a HŐS magyar közkatona tett a vonaton!! Köszönjük neked! Küldjünk neki sok ❤-et! EZT osszátok, ne a sok celebet! MEGÉRDEMLI!

Spread the love

Tisztelegjünk előtte egy gratulációval! Elképesztő, hogy vannak még hazájukat szerető, cselekedni nem rest hazafiak!

Nem minden nap történnek hőstettek, de a hőseink minden nap közöttünk járnak és vigyáznak ránk.

Nemrég az egész médiát bejárta a hős magyar kiskatona története, aki elképesztő dolgot akadályozott meg, ami akár tragédiával is végződhetett volna.

Simon Nándor közkatona a szentendrei Görgey-laktanyába tartott visszafelé a húsvéti ünnepekről a Pocsaj–Debrecen útvonalon közlekedő vonaton húsvéthétfőn.

Kocsár településnél egy feltehetőleg kábítószeres befolyásoltság alatt álló személy szállt fel a vonatra, aki rugós bicskával támadt az ellenőrre – közölte a Honvédelem.hu. a saját weboldalán.

A közkatona azonnal az ellenőr segítségére sietett, és két utastársával közösen ártalmatlanították a támadót. A gyors és hatékony fellépésnek köszönhetően senki sem sérült meg.

A rendőrség rövidesen megérkezett, és őrizetbe vette a támadót.

Kiképzés alatt álló katona vagyok Szentendrén, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémián. Minden hétvégén vonattal hazautazom, vasárnap este pedig vissza – mesélte Nándor.

– Épp a vonaton ültem, amikor felszállt két férfi. Bár a fülkében tilos a dohányzás, füves cigarettát szívtak, hangoskodtak. Az egyikük különösen agresszív volt, bokszolóállást vett fel, trágár szavakkal provokálta az utasokat. Kértem, hogy hagyja abba, erre velem kezdett kötekedni, de inkább nem szóltam vissza.

Amikor a fiataloktól a kalauz kérte a jegyet, ugyanez a férfi rugós kést rántott elő, és kaszáló mozdulatokkal többször felé szúrt. Nándor ekkor felugrott, elkapta a támadót, a földre vitte, és kicsavarta a kezéből a kést. Pár perc múlva megérkeztek a rendőrök, akik bilincsbe verve vitték el a drogos fiatalt.

Simon Nándor mindig is katona szeretett volna lenni, és a hazáját szolgálni.

“Muszáj volt tennem valamit, hiszen élet-halálról volt szó. A kalauz és a rendőrök is megköszönték a segítséget, a vonat pedig húsz perc várakozás után továbbindult. Sajnos ennyi elég volt, hogy késve érjek a laktanyába” – mesélte.

Sok sikert és erőt, egészséget kívánunk neki a jövőben is, és reméljük, nagyon sokáig fogja még legalább ilyen eredményességgel védeni a hazáját. Ha valamit, akkor ezt érdemes megosztani, tudja meg az ország, hogy igenis ILYEN emberek is járnak köztünk! VIA

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …