Hámori Luca: elverem a ringben az ellenfelem, ha fiú ha lány.. de azért egy dolgot ne felejtsenek el…

Spread the love
epa11515326 Imane Khelif (L) of Algeria is declared winner aber Angela Carini of Italy abandoned their bout in the Women 66kg preliminaries round of 16 against Imane Khelif of the Boxing competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the North Paris Arena in Villepinte, France, 01 August 2024. EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Az algériai ökölvívó, a korábban nemi teszteken megbukott Imane Khelif megnyerte első mérkőzését a párizsi olimpián 66 kilogrammban, miután ellenfele, az olasz Angela Carini 46 másodperc után feladta a küzdelmet.

Következő ellenfele a magyar Hámori Luca lesz a negyeddöntőben..

Imane Khelif úgy vesz részt a párizsi olimpián a nők között, hogy a Nemzetközi Bokszszövetség 2023-ban a tesztoszteron- és nemi tesztekre hivatkozva kizárta a világbajnokságról.

A vb-ezüstérmes Khelif mégis elindulhatott az ötkarikás játékokon, mert a bokszszövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közötti feszültségek miatt Tokió óta már nem az előbbi versenyszabályzata van érvényben.

Természetesen sokakat felháborított a döntés.

Az olasz Angela Carini elleni meccse ugyanis csak 46 másodpercig tartott, mert az ellenfele két nagy ütés után feladta a küzdelmet.

Carini – akinek az orra is eltörhetett –

az eredmény kihirdetése után nem volt hajlandó kezet rázni Kheliffel, és sírva távozott a ringből.

About admin

Check Also

Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a szavait !

Spread the love Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a …