Hatalmas leépítés: A Túró Rudi tulajdonosa 1800 munkavállalótól válik meg

Spread the love

A holland FrieslandCampina tejipari vállalat világszerte közel kétezer munkahely megszüntetését tervezi, indokként a költségek csökkentését említve.

A FrieslandCampina, az egyik legnagyobb tejipari vállalat a világon, ma bejelentette, hogy a következő két évben mintegy 1800 munkahelyet szándékozik megszüntetni. Ennek részeként már jövőre, 2024-ben 1200 alkalmazottól kell megválnia a cégnek. A vállalat több mint 100 országban forgalmaz tejtermékeket, beleértve a Túró Rudi, Pöttyös, Completa kávékrémport és a Milli márkákat is.

A radikális lépés oka a vállalat költségeinek csökkentése és a nyereségeség javítása, hogy megtartsák piaci vezető, innovatív és fenntartható helyzetüket a tejiparban.

Jan Derck van Karnebeek, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy ez nehéz nap számukra, de szükséges lépés a vállalat jövője érdekében. A költségek szerkezetének elemzése után szükségessé váltak a nehéz, de elkerülhetetlen lépések a költségek csökkentése érdekében.

Tudjuk, hogy ez a döntés nagy hatással lesz az érintettekre, ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk az érintettek tájékoztatása és támogatása érdekében ebben a nehéz időszakban. Ezek a költségmegtakarítások hozzájárulnak ahhoz, hogy a FrieslandCampina továbbra is versenyképes maradjon és a dolgozók, valamint tejtermelőik számára is előnyöket hozzanak.

A vállalat korábban elárulta, hogy 2026-tól évente bruttó 400-500 millió euró megtakarításra törekszenek. Ez a lépés nem csupán egyes részlegeket érint, hanem szinte az összes területet a vállalatnál.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …