Hogy lehet ennyiből megélni? Elképesztően kevés Szűcs Judith nyugdíja

Spread the love

Szűcs Judith tavaly ünnepelte 70. születésnapját, ám ezt csak szűk körben, csendesen tette meg, és nyilvános elismerést sem kapott a szakmától. Az évtizedek óta a szórakoztatóiparban tevékenykedő, egykoron a ’80-as évek diszkókirálynőjeként emlegetett művész állami kitüntetésben sem részesült pályafutása során. A Kiskegyednek adott interjúban őszintén beszélt arról, hogy ezek a tények hogyan érintik. Szűcs Judith emellett nyilatkozott nyugdíjának összegéről is.

Én ezt nem fogom hangoztatni, hogy megérdemelnék valamilyen állami kitüntetést, de bevallom, azért többször eszembe jutott már, hogy jó lenne valami elismerés. Rengeteg fesztivált nyertem külföldön, több helyen első díjakat, fődíjakat hoztam el. Nem bántja nagyon a lelkemet, hogy még nem kaptam ilyesmit, de bevallom, azért nagyon vágyom erre. Úgy érzem, ez a helyzet hasonlít a lézeres szemműtétemhez. Amikor először mentem az orvoshoz, hogy meg akarom műteni, közölték velem, hogy még túl fiatal vagyok ehhez, öregedjek egy kicsit. Úgy látszik, ugyanez van a kitüntetéssel is, még ehhez is idősödnöm kell. A szemműtétre várnom kellett húsz évet, mire megcsinálták, de most már látok közelre és távolra is. – neveti el magát az énekesnő. Az a nagy öröm nekem, hogy jönnek sorra a felkérések és írogatom be a naptáramba.

Pályatársai gyakran panaszkodnak, hogy a kis nyugdíjból nem tudnak megélni. Öntől sosem hallottunk ilyesmit.

Nem szeretek panaszkodni, de én 28.600 Ft-tal kezdtem a korai nyugdíjba menést. Azóta, pár százalékkal emeltek, de előfordult, hogy már én is benyújtottam kérvényt és így pár ezer forinttal többet kapok. Nem akarok ezzel foglalkozni a hátralévő életemben, mert csak felidegesíteném magam. Ha van fellépésem, abból elvagyok.

About admin

Check Also

Sokkoló felvételek: Az A4-es autópályát elöntötte az áradás – Nézd meg a drámai pillanatokat!

Spread the love Súlyos áradások az A4-es autópályán Ausztriában: forgalom megbénulva Az ausztriai A4-es autópályát …