Itt a 2023-as téli előrejelzés: hát, nem pont erre számítottunk

Spread the love

Miközben az időjárás még megtévesztően nyárias, és sokan élvezik az indián nyár utolsó sugarait, a meteorológusok már a közelgő télre fókuszálnak. Az idei előrejelzés azért is különösen izgalmas, mert a nyár elején a Meteorológiai Világszervezet bejelentette: az El Niño jelenség beindult.

Ez a természetes éghajlati jelenség 2-7 évente jelentkezik, ám erősíti a globális felmelegedés hatásait. “Az El Niño nem más, mint egy teljesen természetes éghajlati jelenség… erős árnyoldala, hogy durván felerősíti a globális felmelegedés hatásait.” Ennek következtében az év hátralévő részében milyen időjárásra számíthatunk?

Az előrejelzések szerint Észak-Európában elsősorban enyhe, esős időjárásra kell készülnünk, majd január és március között hidegebb, de szárazabb periódus vár ránk. Eközben Dél-Európában valószínűleg több csapadékra lehet számítani.

Az utóbbi erős El Niño 2016-ban volt tapasztalható, ami a valaha mért legforróbb évet eredményezte. A meteorológusok figyelmeztetnek: “Erős El Niño legútóbb 2016-ban jelentkezett… ebből következtetve a meteorológusok 2024-re is valami hasonlóra számítanak.” Sőt, aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy 2024-ben túlléphetjük a 1,5 Celsius-fokos felmelegedési küszöböt.

Mindenkinek érdemes felkészülnie erre a változatos időjárásra, és figyelni az aktualizált előrejelzéseket az év során.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …