Itt a téli előrejelzés: Pontosan ezen a napon érkezik a sokáig tartó nagy fagy

Spread the love

Téli előrejelzés: Hosszú fagyos időszak vár ránk, pontos dátummal érkezik a hideg

Az idei téli időjárás előrejelzése szerint november 21-én veszi kezdetét az a hosszú és intenzív hideghullám, amely egészen december végéig, december 30-ig kitart. A tél nemcsak hideget, hanem havazást és szélvihart is hoz, amely még a karácsonyi és szilveszteri időszakot is érinti.

 Az első fagyos hetek: november vége és december eleje

Az előrejelzések alapján a fagyos idő november 21-én kezdődik, amely december 2-án és 3-án enyhülni látszik, de 5-én újra hideg idő várható. December 6-án, 7-én és 8-án havazásra lehet számítani, amely igazi téli hangulatot varázsol majd az országra. A hónap közepétől viharos, szeles idő lesz jellemző, december 10-től ismét kemény fagyok és szélvihar várható, amely egészen 15-éig eltart.

Tél a karácsonyi időszakban: hó és szélvihar

Karácsony közeledtével még hevesebb időjárási viszonyokra kell felkészülnünk. December 17-én nagy havazás, míg 18-án viharos szél és sűrű hóesés várható. A legnagyobb hideg december 20-a és 25-e között várható, ami az ünnepi időszakra különösen fagyos hangulatot hoz. A hónap végén, december 27-től ismét erős havazás, majd 30-án és szilveszter napján enyhébb idő várható, így az év utolsó napjaiban átmenetileg jobb idő köszönt ránk.

Kemény tél januárban és februárban is

Január eleje tiszta, de hideg időt ígér, majd 3-tól 5-ig ismét fagy és havas eső érkezik. Az előrejelzések szerint január 18-ától komolyabb hóesés várható, amely intenzív hideggel és széllel társul, és ez az időszak egészen január végéig kitart. Februárban továbbra is fagyos és havas időre számíthatunk, és bár február 9-e körül rövid enyhülés következik, a fagy egészen a hónap végéig megmarad. Az előrejelzések szerint március elején is havazás várható, amely március 21-éig tarthat, amikor végre beköszönt az igazi tavasz.

About admin

Check Also

Hosszú Katinka 35 éves korára „kisnyugdíjas” lett: Élete végéig ilyen hatalmas nyugdíjat kap az úszónő

Spread the loveHosszú Katinka, bár most nem sikerült kijutnia az olimpiára, sokat nem kell búslakodnia. …