Jó hír érkezett a nyugdíjasoknak, jelentős összeg üti a markukat hamarosan

Spread the love

Most pénteken már érkezik is a 6 százalékkal megemelt nyugdíj.

Már csak néhány napot kell várniuk a nyugdíjasoknak és pénz áll a házhoz. Pénteken, azaz január 12 -én ugyanis érkezik a 6 százalékkal emelt nyugdíj, ami nemcsak követi, de meg is haladja a várható inflációt.

A Magyar Nemzeti Bank előrejelzése szerint ugyanis idén 4-5 százalék körül emelkedhetnek a fogyasztói árak, így a mostani 6 százalékos nyugdíjemelés magasabbnak bizonyul, mint a várható infláció.
Most januártól átlagosan 13 ezer forinttal lesz több a nyugdíj, februárban pedig érkezik a 13. havi nyugdíj, vagyis az év második hónapjában kéthavi járandóságot visz ki a postás egyszerre. Ez pedig mindenképp remek hírnek számít az idősek számára.

Sebestyén Géza gazdaságpolitikai szakértő a hirado.hu beszámolója szerint elmondta, hogy az infláció és a kamatok csökkenése, a folyamatosan bővülő beruházások és az uniós pénzek folyósítása is a gazdaság fejlődését, illetve az emberek jólétét segíti.

Örülhet, aki dolgozik, mert a gazdaság jól fog működni, és lesznek munkahelyek, a bérek is növekedni fognak. És örülhetnek a nyugdíjasok is, hiszen a jó gazdasági dinamika a nyugdíjprémiumban is meg fog majd mutatkozni
–hangsúlyozta Sebestyén Géza, a Mathias Corvinus Collegium gazdaságpolitikai műhelyének vezetője az M1-en.
Januártól egyébként a nyugdíjak mellett a minimálbér, a garantált bérminimum és a családtámogatások is jelentősen emelkednek.

A gyermekgondozási díj maximális összege 373 ezer forintra nő, ami háromszorosa annak, amit 2010-ben kaptak az édesanyák. A gyermekek otthongondozási díja 100 ezer forintról mostanra több mint 266 ezer forintra emelkedett. De idén jelentősen nő a gyermekápolási táppénz is, ennek a juttatásnak a napi maximális összege csaknem 18 ezer forint lesz.

Ezen jó hírek ellenére, a Nyugdíjas parlament elnöke nemrégiben lesújtó számokat közölt az ATV Híradóban.

Forrás

About admin

Check Also

Atyaúristen! Szó szerint borított mindent EZZEL! Durva amivel MA REGGEL előállt Varga Judit volt férje! EZT NÉZD:

Spread the love Borított mindent EZZEL! Durva amivel MA REGGEL előállt Varga Judit volt férje: …