Kiderült, hogy mibe halt meg Máté Péter.. Poór Péter végre elárulta..erre nem gondoltunk volna

Spread the love

Mindössze 37 évet élt, mégis talán az övé volt a legmeghatározóbb karrier a magyar könnyűzene életében.

37 év: ennyi adatott meg összesen Máté Péternek, ő mégis annyi mindent letett az asztalra eme rövidke idő alatt, hogy túlzás nélkül kijelenthető: a magyar könnyűzene egyik legjelentősebb karrierje lett az övé – ha nem a legjelentősebb, hiszen alighanem ő az, akit generációtól függetlenül senkinek sem kell bemutatni. Misztériumát fokozza, hogy máig nem lehet tudni pontosan, miért vesztettük el őt 1984 szeptemberében.

– Péter, egy kis túlzással élete gyertyájának valamennyi végét égette. Roppant nagy zseni volt, de szerintem nem tudta feldolgozni azt a fajta szeretet, amit a közönségtől, illetve kollégáitól kapott – mesélte korábban a Borsnak a Karthago zenésze, Gidófalvy Attila Máté Péter élete és halála kapcsán.

Poór Péternek írta az utolsó két dalát

Pontosan 76 évvel ezelőtt, 1947. február 4-én született Máté Péter, akinek élete legvégéről most Poór Péter mesélt. Az énekes elárulta: ő kapta meg az utolsó két Máté Péter-dalt, ugyanakkor arról is beszélt, mi okozta a halálát.

– Mi valóban barátok voltunk, nem csak pályatársak. Kevesen tudják, hogy Máté Péter az utolsó két dalt az életében nekem írta. Megbeszéltük, hogy nagylemezt készítek, és ő zenésztársként, alkotóművészként segít ebben. Két nóta készült el, a többire már nem maradt idő. Nem maradt, mert a barátom valami fatális szerencsétlenség következtében meghalt.

Olvastam megannyi visszaemlékezést állítólagos szívbetegségéről, ilyen-olyan egészségi problémáiról, de én tudom, hogy makk egészséges volt. A halálát – megdöbbentő ezt kimondani ennyi év távlatából is – háztartási baleset okozta. Erről és a részletekről kegyeleti okokból nem szeretnék többet mondani

– árulta el Poór a Blikknek.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …