Könnyek közt búcsúzott a meggyilkolt kézilabdázótól a kisfia és családja

Spread the love

Zokogva vett végső búcsút Simsik Cynthiától kisfia és családja. A több száz fős gyászoló tömeg néma csendben kísérte utolsó útjára a gyermekeiért önmagát feláldozó tragikus sorsú édesanyát.

Július 27-én fél 2-kor hatalmas, feketébe öltözött tömeg gyűlt össze a párkányi Öreg temető bejáratánál, egy parányi kápolna előtt. A ravatalon a 31 éves Simsik Cynthia feküdt koporsójában, mellette gyászoló fia, testvére, édesanyja és édesapja küzdött a könnyeikkel. A temetésen több százan vettek részt, mélyen megrendülve a fiatal édesanya elvesztése miatt.

Így búcsúzott édesanyjától a 9 éves Dominik Fotó: R.P.

A 31 éves Simsik Cynthia korábban magyar és szlovák klubokban is játszott kézilabdás eltűnésének és halálának híre sokkolta a közvéleményt. A sportolót saját élettársa gyilkolhatta meg közös otthonukban, majd megpróbálta öngyilkosságnak beállítani tettét.

A kétgyermekes édesanya koporsójánál több százan rótták le kegyeletüket: családtagok, barátok, kézilabdás csapattársak és ismerősök. A kápolnában bárki elbúcsúzhatott a tragikus körülmények között elhunyt édesanyától és kifejezhette részvétét a gyászolóknak. A katolikus pap éneke és imája, valamint a szertartás alatt fel-feltámadó szél igazi borzongást hozott a gyászolóknak. Miközben Cynthia haláláról szólt a szentbeszéd, felerősödött a szél, majd amikor a gyászolókról és a feltámadásról esett szó, a szél lecsendesült, mintha az édesanya üzenne azoknak, akiket hátrahagyott.

A gyászmise után a tömeg némán indult meg, hogy utolsó földi útjára kísérje Cynthiát. Miközben a fiatal nő földi maradványait leeresztették végső nyughelyére, felcsendült a Guns N’ Roses klasszikus rock balladája, a November Rain, majd Pataky Attila szívbemarkoló dallamai hoztak újabb borzongást a gyászolóknak. Cynthia kedvenc dallamai alatt az elfojtott zokogás egyre inkább felerősödött a tömegben. Cynthia kisfia, testvére és szülei mellett egykori csapattársak és barátok is könnyek között törtek ki a szertartás néhány pontján.

Simsik Tibor és családja pszichológus tanácsára döntöttek a koporsós temetés mellett, mivel a szakember szerint a gyerekeknek így könnyebb elbúcsúzni édesanyjuktól. A temetésen végül csak Dominik vett részt, mivel a kis Mia még nem fogta fel teljesen, mi történt az édesanyjával.

Megtörten álltak a gyászolók az egykori kézilabdás sírja mellett Fotó: R.P.

Muszáj látniuk a koporsót, hogy megértsék, eltemettük az anyjukat! Abban a kis urnába, amit a hamvasztás során használnak, nem bírnák elképzelni, hogy benne van az anyukájuk. A koporsóban el tudják képzelni, hiszen ott van, így megértik, hogy sajnos velünk már nem lehet

— magyarázta a Borsnak a temetés előtti napokban Cynthia édesapja, aki azt is elárulta lapunknak, hogy lányát már évek óta bántalmazta párja, ám mivel érzelmileg zsarolta a nőt, Cynthia nem mert kilépni a kapcsolatból, mert rettegett, hogy elveszítheti gyermekeit. Cynthia, a gyermekeiért rengeteg áldozatot hozott, hisz az ő nyugalmukért elviselte a korábban exnyomozó párjának agresszióját, ám súlyos árat fizetett.

About admin

Check Also

Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a szavait !

Spread the love Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a …