Lengyelország is elesett!RENDKÍVÜLI!Helikopterrel mentik az embereket Lengyelországban, alsó-sziléziában már elérte a házakat a víz-VIDEÓ

Spread the love

Katasztrófakészültség Lengyelországban és Ausztriában: Súlyos áradások és evakuálások

A heves esőzések Lengyelországban és Ausztriában is katasztrofális helyzetet teremtettek, az áradások már most meghaladták az 1997-es „millenniumi árvíz” szintjét, és a helyzet tovább romlik.

Lengyelország: Kritikus helyzet és evakuálások

Donald Tusk, Lengyelország miniszterelnöke figyelmeztetett, hogy az ország délnyugati részén, különösen a Glatzer-havasoknál, súlyos a helyzet.

A Miedzygorze-i gát túlcsordult, és bár a vizet folyamatosan leeresztik, a vízszint továbbra is a maximális kapacitás felett van. Az érintett régióban élő lakosokat sürgetik, hogy evakuálják otthonaikat, különösen az alacsonyan fekvő falvakban, ahol a vízbeáramlás veszélyezteti a lakosság biztonságát.

Az alsó-sziléziai Bystryca Klodzka önkormányzata arról számolt be, hogy a vízügyi hatóságok már megkezdték a lakók kimenekítését. A helyzet gyorsan romlik, a hatóságok mindenkit arra kérnek, hogy kövessék a hivatalos utasításokat, és meneküljenek biztonságos helyre.

Ausztria: Folyamatos bevetések és útlezárások

About admin

Check Also

Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a szavait !

Spread the love Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a …