Ma Bogdán László sírjánál jártunk.. ez a látvány fogadott

Spread the love
Image: 73991887, A Baranya megyei Cserdiben jártunk, ahol az előző polgármester, Bogdán László tragikus öngyilkossága után vasárnap, október 4-én új választást tartanak. Riport a községből., Place: Cserdi, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Bogdán László, Cserdi 46 éves roma polgármestere 2020 júliusában tragikus körülmények között hunyt el. Öngyilkos lett.

Az országosan ismert cigány származású faluvezető halálhíre nem csupán a négyszáz lelkes baranyai település lakóit – ahol a lakosság több mint kétharmada roma -, hanem országszerte is sok jóérzésű embert döbbentett meg.

Ez volt Cserdi polgármesterének utolsó üzenete

Bogdán László, az országosan ismert cigány származású faluvezető hétfőn éjjel hunyt el.

Bogdán László 2006 óta állt a település élén függetlenként, előtte négy évig alpolgármester volt. Irányítása alatt a falu szinte teljesen megújult: parkosítottak, játszóteret építettek, a házak többségét felújították, megszüntették a bűnözést és a munkanélküliséget.

Halálát követően a Nemzeti Választási Iroda (NVI) 2020. október 4-ikére tűzte ki az időszaki polgármester-választást, melyen ketten indultak: Bogdán Gyula, a néhai faluvezető legidősebb öccse és Panek József nyugalmazott rendőr, aki szintén tősgyökeres cserdi lakos.

Cserdiben 425-en laknak, a választásra jogosultak száma 277 volt. A 277 választásra jogosult közül 191-en voksoltak; 6 választó érvénytelenül szavazott.

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …