Megszökött két kisfiú a pesterzsébeti Gézengúz óvodából

Spread the love

A két óvodás gyermek kiszökött az intézményből és hazasétált.

Bár a gyermekeknek szerencsére nem történt bántódása, Szabados Ákos, XX. kerületi polgármester szerint elfogadhatatlan, ami történt.

Negyedóra-fél óra intervallum, amíg nem vették észre, hogy a két gyermek hiányzik, sajnos. Ezt követően sem abban a sorrendben tették meg a megfelelő lépéseket, ami elvárható lett volna, hanem ők maguk kis brigádokat szervezve kezdték a környéket bejárni ahelyett, hogy rögtön lejelentették volna

– nyilatkozta Szabados Ákos az ATV Híradójának és hozzátette, hogy úgy véli, az eset rávilágít, az intézmények szabályzata nem megfelelő az ilyen krízishelyzetek esetében. Szerinte meg kell azokat változtatni.

A kerület vezetője elárulta, hogy a kerítés közelében lévő fát használták fel a gyerekek arra, hogy kiszökjenek. Felmásztak, majd „áthuppantak” a szomszédos bölcsőde udvarára

A gyerekek olyan útszakaszra jutottak ki, ahol nemcsak autók, hanem villamosok is járnak, de szerencsére egyiküknek sem esett baja

A híradó az egyik gyerek családjától úgy tudja, egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy valaki benyitott a házukba, emiatt először azt hitték, betörtek hozzájuk, és egyből értesítették a rendőrséget. Csak ezután derült ki, hogy a saját óvodás fiuk érkezett haza a barátjával.

A család elmondta, a rendőrség tőlük szerzett tudomást a szökésről, a Gézengúz óvodától nem.

„Nekem nem állnak össze az időpontok azzal se, hogy a szülő mit írt, azzal sem, hogy az óvoda dolgozói mit írtak” – fogalmazott Buc-Horváth Gabriella, a pesterzsébeti Fidesz vezetője, aki azt szorgalmazza, hogy minden óvodát vizsgáljanak meg a kerületben, hogy megtalálják, és kijavítsák azokat a hibákat, amik lehetőséget adnak egy ilyen szökésre „Egy beszoktatási időről beszélek, és a legnagyobb kérdőjel számomra az, hogy hogy volt egyedül egy pedagógiai asszisztens az udvaron, amikor a beszoktatási időben mindenki a gyerekekkel szokott lenni?” – tette fel a kérdést Buc-Horváth Gabriella.

Az óvodapedagógiai egyesület elnöke a híradónak azt mondta, a korábbi törvény szerint az óvodapedagógusnak kellett a gyerekekkel lennie teljes időben, Magyarországon azonban óvodapedagógus-hiány van.

Felülírták a köznevelési törvénynek ezt a passzusát, és lehetővé tették hogy szakképzetlenek, azaz pedagógiai asszisztensek és dajkák is lehessenek a gyerekekkel

– mutatott rá Fábián Katalin, és hozzátette, hogy nem erről az esetről beszél, hanem egy jelenségről. A XX. kerület polgármestere csütörtökre rendkívüli testületi ülést hívott össze.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …