Megszólalt az orvos: ennyi esélye van a túlélésre Katalin hercegnének

Spread the love
NOTTINGHAM, ENGLAND – OCTOBER 11: Catherine, Princess of visits Nottingham Trent University to learn about their mental health support system on October 11, 2023 in Nottingham, England. The Prince and Princess of Wales are carrying out engagements across the UK to mark World Mental Health Day and to highlight the importance of mental wellbeing, particularly in young people. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)

Az egész világot sokkolta, amikor Katalin kiállt a világ elé, és egy videóban arról beszélt, hogy rákos.

Amikor január elején Katalin túlesett a tervezett hasi műtétjén, amiről itt írt a Kiskegyed, még nem tudták, hogy a hercegné rákos, csak az ezt követő vizsgálatok mutatták ki, hogy nagy a baj. Most, hogy ez kiderült, mindenki azt szeretné tudni, milyen típusú rákban szenved a hercegné.

Legjobb orvosok veszik körül

Természetesen Katalint a legjobb orvosok veszik körül, a létező legjobb kezelést kapja, de sok múlik azon, hogy milyen típusú rákja van. Mivel részleteket nem árult el a Palota, így csak a spekulációk maradtak.

Sokak szerint Kate gyerekkori betegsége állhat a rák hátterében. Erre egy, a hercegné fején látható heg emlékeztet.

A találgatásokat megelőzendő Kate sógorának, András hercegnek az egykori felesége, Sarah Ferguson sietett a hercegné segítségére, aki szintén rákos betegséggel küzd.

– Minden gondolatom és imám a walesi hercegnével van, mialatt elkezdi a kezelését. Tudom, hogy a családja szeretete veszi őt körül, és mindenki a lehető legjobb eredményekért imádkozik.

Mint valaki, aki az elmúlt hónapokban megvívta már a maga csatáit a rákkal, csodálattal tölt el, ahogyan nyilvánosan beszélt a diagnózisáról, és tudom, ez rendkívül jót fog tenni a tudatosság növelésében.

Remélem, most kap elég időt, teret és intim szférát a gyógyuláshoz – írta Sarah Ferguson, azt kérve mindenkitől, hogy ne kutakodjanak tovább Katalin múltjában.

Közben a brit sajtó megszólaltatott egy neves onkológust, aki tisztázta a helyzetet. Ugyanis nagyon sok a félreértés Katalin állapotával kapcsolatban.

A hercegné úgy fogalmazott a videóban, hogy megkezdte a preventatív kemoterápiás kezelést.

Az ilyen megelőző kemoterápiás kezelést általában műtét előtt vagy után szokták alkalmazni a pácienseken, főként azért, hogy a rák visszatérésének vagy terjedésének esélyét csökkentsék.

Ezt mondta az onkológus

– Ezt a kezelést adjuváns kemoterápiának is nevezik, amelynek célja, hogy elpusztítsa a megmaradt rákos sejteket, azonban az eredményessége nagyban függ a rák típusától, méretétől és elhelyezkedésétől is – árulta el Bob Philips onkológus.

Minden más lesz

A hercegi pár egyik barátja szerint ha Katalin vissza is tér a közéletbe, ezentúl már minden más lesz.

– Azt szeretné, ha a lehető legaktívabban és normális keretek között folytathatná a mindennapjait, és nem akarja, hogy hatalmas téma legyen, amikor elmegy egy boltba a windsori otthonuk közelében, hogy aztán az emberek azt gondolják, hogy ez egy PR-lépés volt. A továbbiakban nagyon szigorúan fogják kezelni a magánéletüket – nyilatkozta.

About admin

Check Also

Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a szavait !

Spread the love Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a …