Mindig utáltam tűzhelyet súrolni: Így varázsoltam ragyogóvá NEGYED ÓRA ALATT a fénytelen, zsíros tűzhelyemet, amelyen egy csomó odaégett szennyeződés éktelenkedett

Spread the love

Mindannyian szeretjük, ha csillog-villog a környezetünk, és természetesen ez alól a konyha sem kivétel! A konyha akkor a legszebb, hogyha a neuralgikus pontok, így különösen a tűzhely is megfelelően tisztán van tartva, nem látszik kopottnak, zsírosnak, illetve rozsdásnak!

Most egy olyan tippet adunk, amellyel pusztán negyedóra alatt ragyogóvá varázsolhatjuk a tűzhelyünket: összeöntünk három evőkanál szódabikarbónát, fél kiskanál mosóport és egy evőkanál üvegragasztót egy pohárban. Alapos összekeverés után az így kapott keveréket igen vékonyan felkenjük a tűzhelyünkre, majd 10 perc után lemossuk. Ez segít abban, hogy az összes szennyeződést eltüntessük.

[ ]

Inox felületek tisztítására egy kicsit más megoldást használjunk: némi folyékony szappant szódabikarbónával keverjünk össze, és ezzel kenjük be a felületet, majd fél órán át hagyjuk hatni, és egy nedves ronggyal töröljük le.

Zománcozott, illetve üvegfelületek esetében:

használjunk szódabikarbóna és víz keverékéből készült pasztát, amelyet ammóniás oldattal mossunk le. 1 l vízben egy kiskanál ammóniát oldjunk fel.

Ha a sütőt szeretnénk mentesíteni a zsírszagtól, nincs más dolgunk, mint hogy be spricceljük ecettel, 30 percet állni hagyjuk, majd nedves mosogatószeres szivaccsal kitöröljük.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

A termékeken olvasható használati utasítást minden esetben tartsuk be, és amennyiben kétségeink vannak, hogy milyen felülettel van dolgunk, először csak egy kis felületen próbáljuk ki az adott eljárást.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …