Minél öregebb leszek, annál nagyobb teher vagyok a lányom számára

Spread the love

Megható és elgondolkodtató levél egy anyától, akit elszomorít, hogy a gyermeke számára teher lett.

Gyermekem,

Ma megértettem, hogy már nem vagyok az aki voltam a számodra, nem érzem azt, hogy az anyád vagyok azt érzem, hogy egy teher vagyok a számodra. Ma meglepődtem azon, hogy az anya csak addig anya ameddig a gyereknek szüksége van rá, de amikor nekem van szükségem rád, akkor csak tehet vagyok.

Valamikor én voltam az akinek a karjaiban menedéket és megértést kerestél. Én voltam az akit a legjobban szerettél, az egyedüli személy akiben megbíztál, az egyetlen akire szükséged volt.

Amikor az anyád voltam akkor félelemmel a szemedben kérdezted meg tőlem azt, hogy el foglak e hagyni valamikor. Virágokat, pillangót és színes házakat rajzoltál nekem és megígérted, hogy amikor nagy leszel vigyázni fogsz rám ugyanúgy, ahogyan én vigyáztam rád ahányszor csak beteg voltál. Megsimogattad az arcomat a kicsi kezeiddel és azt mondtad, hogy szeretsz engem.

Eltitkolnám ma is a betegségemet és nem terhelnélek a bajaimmal, de megöregedtem, már nincs erőm, nem tudom, hogyan viseljem el egyedül minden fájdalmam. Hosszú éveken át eltitkoltam előled a bánatomat, megkíméltelek a gondjaimtól, nem akartam, hogy tudd már nem bírom, nagyon félek.

Azt akartam, hogy biztonságban érezd magad, nem akartam, hogy ismerd a felnőttek gondjait, akartam, hogy örülj a gyermekkorodnak, a fiatalságodnak majd pedig a családodnak.

Eltitkoltam előled a fájdalmaimat, a bánatomat mert tudtam azt, hogy egy napon eljön a te időd, lesz külön életed. Amikor látom, milyen az, hogy a saját gyereked számára teher vagy, akkor imádkozom azért, hogy legyél egészséges és ne legyél rászorulva a gyerekeid segítségére, ne érezd azt amit most én érzek.

Az az érzés, hogy teher vagy annak a személynek akit a legjobban szeretsz, akinek életet adtál, akiért képes lennél az életedet odaadni, több fájdalmat és keserűséget okoz mint bármilyen betegség. Úgy tűnik, hogy az öregkor és a betegség nem csak az erődet és a nyugalmadat veszi el, hanem magányossá is válsz ezen a világon.

Bocsásd meg nekem azt, hogy sírok, de senki nem készített fel arra amit ma érzek. Nem volt időm megszokni azt a gondolatot, hogy egy napon már nem leszek más csak teher a számodra. Bocsásd meg, hogy sírtam előtted, hogy menedéket kerestem a házadban, hogy a lelkemet a lábad elé tettem. Bocsásd meg nekem gyermekem azt, hogy már nem tudok az lenni aki voltam valamikor.

Örökké tartó szeretettel,
az édesanyád.

Forrás

About admin

Check Also

EZT nem fogod elhinni, pedig igaz – Ő az, aki Korda Györgyöt és Balázs Klárit védi, senkit nem enged a közelükbe

Spread the love Könyvi kutya nem szórakozik, aki közel szeretne jutni a gazdáihoz, az a …