MOST JÖTT:Újabb súlyos vonatbaleset történt

Spread the love

Tragikus baleset történt Fehérvárcsurgónál: Vasárnap reggel egy személyautó sofőrje, figyelmen kívül hagyva a tilos jelzést, a sínekre hajtott, és összeütközött egy motorvonattal. A baleset következtében a vonat egyik fülkéje leszakadt és kisiklott. A járműben utazó sofőrt nehéz sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba.

  • Duplájára Nőtt a Balesetek Száma: A MÁV jelentése szerint januárban a vasúti átjárókban kétszer annyi baleset történt, mint a tavalyi év azonos időszakában. A hét baleset többségében a járművezetők figyelmetlensége és a KRESZ-szabályok megszegése volt az oka.

  • Előző Évi Adatok: Tavaly összesen 61 baleset történt vasúti átjárókban, ami mintegy 30 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Ebből nyolc halálos kimenetelű volt, kilenc áldozattal, hat baleset súlyos sérülésekkel végződött, összesen 17 sérülttel. További 12 esetben könnyebb sérülések fordultak elő 13 személynél, és 35 baleset anyagi károkkal járt.

  • KRESZ Betartásának Fontossága: A balesetek számának emelkedése miatt a vasúttársaság ismételten hangsúlyozza a körültekintő közlekedés és a KRESZ-szabályok betartásának jelentőségét.
  • Figyelmetlen Sofőrök: Az idei év első hónapjában bekövetkezett balesetek során több esetben személyautók, kisteherautók és mezőgazdasági járművek ütköztek vonattal. A balesetek oka jellemzően a sofőrök figyelmetlensége volt, valamint egy esetben egy műszaki hibás jármű okozta a balesetet a vasúti átjáróban. Ilyen helyzetekben azonnal el kell hagyni a járművet, és a 112-es segélyhívón értesíteni kell a hatóságokat a veszélyhelyzetről.

Pótlóbuszok szolgáltatják a közlekedést a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt Bodajk és Székesfehérvár között, így hosszabb utazási idővel kell számolni.

A MÁV hálózatán idén januárban már kétszer annyi baleset történt vasúti átjárókban, mint a tavalyi év azonos időszakában. A vasúttársaság felhívja a figyelmet a körültekintő közlekedés és a KRESZ-szabályok betartásának fontosságára, hangsúlyozva, hogy az elmúlt 15 évben nem történt halálos kimenetelű baleset a vasút hibájából a vasúti átjárókban.”

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …