Nem engedik be az Egyesült Államokba a Nemzeti Sport főszerkesztőjét, Szöllősi Györgyöt

Spread the love

Szöllősi úgy értelmezi a vízumkérelme elutasítását, hogy az Egyesült Államok tőle, „a magyar sport-újságírótól félti az amerikai demokráciát”, miközben „a hidegháborús időket idéző, finoman fogalmazva is zavarba ejtő” döntést hoz egy szövetségesének a polgárával szemben /Fotó: MTI/Czeglédy Zsolt

Nem kapott vízumot az Egyesült Államokba az USA budapesti nagykövetségétől Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

Szöllősi György erről maga adott hírt a Facebook-oldalán ezzel a címmel:

Nem utazhatok az USA-ba.

A főszerkesztőt – aki korábban a felcsúti Puskás Akadémiánál is megfordult kommunikációs igazgatóként – 2014-ben a Puskás Intézet igazgatójává nevezték ki és a chicagói magyar közösség meghívására vett volna részt az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáján, az Árpád-kupán, amelyet a 25. jubileumi alkalomból a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérésére pénteken nyitott volna meg.

– Mindez azért különösen érthetetlen, mert újságíróként és Magyarország hivatalos képviselőjeként, nagykövetként tagadták meg a beutazásomat – fogalmazta meg értetlenkedve véleményét.

Szöllősi azt írta, nem a személyes sérelmet fájlalja, bár „eléggé mellbevágó”, hogy persona non grata lett az Egyesült Államokban, és fontos lett volna számára a találkozás az amerikai magyar barátokkal, sporttársakkal. Ami megfogalmazása szerint inkább fáj, az a megaláztatás, amely így a hazáját és „a nemkívánatosnak minősített sajtót, a média képviselőjét és a sportújságíró-családot éri a szólásszabadság valamikori fellegvárának és élharcosának számító Egyesült Államok részéről.”

Szöllősi úgy értelmezi a vízumkérelme elutasítását, hogy az Egyesült Államok tőle, „a magyar sport-újságírótól félti az amerikai demokráciát”, miközben „a hidegháborús időket idéző, finoman fogalmazva is zavarba ejtő” döntést hoz egy szövetségesének a polgárával szemben.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …