Nem volt aki eltemesse Máthé Erzsit.. a családja nem foglalkozott vele, úgy halt meg, hogy…

Spread the love

Nem kapott támogatást a családjától, hogy színész legyen, és soha nem érezte elismerve a tehetségét és a sikereit. Ezért Máthé Erzsi, aki Kossuth-díjas színésznő lett, mindig bizonytalan volt magában, és igyekezett segíteni a fiataloknak, hogy nekik ne legyen olyan nehéz. A nemzet színésze címmel kitüntetett művésznőt 2023. június 20-án búcsúztatták a Fiumei úti sírkertben – legjobb barátnője, Gyurkovics Zsuzsa színésznővel felidéztük az emlékét, a szeretetre méltó, de makacs természetét

A színésznő halálával egy nagy poént hagyott hátra. Senki sem tudta, hogy mi van a végrendeletében, sőt azt sem, hogy hol található. Annyira titkolta, hogy ne derüljön ki korábban a nagy „poén”, hogy két hétbe telt, mire megtalálták az utolsó, érvényes példányt.

Nem is ez a fontos most, hanem az a szeretet, a tisztánlátás és a gondoskodás, amit Máthé Erzsi mutatott. A szeretet, amit csak nagyon keveseknek tudott kimutatni, és azt is mindig elrontotta valami gorombasággal – de ez nem tévesztette meg az igazán szeretőket. A tisztánlátás, amit néha elhomályosított a betegség, de amikor szükség volt rá, helyesen döntött és cselekedett. Végül a gondoskodás, ami végigkísérte az életét. Támogatta például a fiatal tehetségeket anyagilag és szakmailag is, bár ezt sem tette túl szeretetteljesen.

Gondolt mindenre és mindenre, csak magára nem

– mondja Gyurkovics Zsuzsa, és arra gondol, hogy talán ezért volt így, mert saját gyereke nagyon kicsi korában halt meg az 50-es években.

De erről nem beszélünk most, hanem arról, hogy milyen nagyszerű színésznő volt, és amikor belépett valahova, és azt mondta azon a mély hangján: „Helló!”, akkor mindenki megdermedt.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …