Pesterzsébeti tragédia: az édesanyja szeme láttára zúzta halálra a kőkerítés Ricsit, a 9 éves kisfiú szívbeteg édesapja sokkot kapott

Spread the love

Jajveszékelő szülők, zokogó gyerekek és az anyuka fájdalmas, lélekszaggató sikolya. A döbbenetes jelenetek közvetlenül tanítási idő előtt játszódtak le a pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskola hátsó bejáratánál, ahol egy papírgyűjtésre érkező teherautó kidöntötte a kerítést, a nehéz kőoszlop pedig agyonnyomta a suliba érkező harmadikos tanulót.

A 9 éves fiút, Ricsit az anyukája kísérte, ő a lábán sérült meg, gyorsan kiszabadította magát, majd az őrület határán nézte végig kisfia haláltusáját. A szemtanúk szerint ő is és a helyszínre hamarosan megérkező férje is nyugtatót kapott a mentőktől, a szülők teljesen összeomlottak, de a szemtanúk közül is többen sokkot kaptak. Akárcsak a teherautó sofőrje, akit a rendőrök kísértek el a helyszínről.

A papírgyűjtés során összegyűlt hulladékot elszállító teherautó döntötte le a kerítést   Fotó: Zsolnai PéterA papírgyűjtés során összegyűlt hulladékot elszállító teherautó döntötte le a kerítést / Fotó: Zsolnai Péter

Nagy valószínűséggel nem lesz többet papírgyűjtés a pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskolában. Kedd reggel a hulladékfeldolgozásra szakosodott nemzetközi cég magyar leányvállalata, a Hamburger Recycling Hungary Ltd. egyik teherautója vitte volna ki a múlt heti akció során összegyűlt papírt, amelynek árát a tanulók kirándulására fordította volna az iskola. A teherautó az iskola hátsó bejáratánál hagyta volna el az épületet, pont akkor, amikor az a legforgalmasabb.

Rendőrök kísérik kihallgatásra a sokkos állapotba került, a balesetben részes sofőrt  Fotó: Zsolnai PétertRendőrök kísérik kihallgatásra a sokkos állapotba került, a balesetben részes sofőrt / Fotó: Zsolnai Péter

Kedd délután az iskola előtt találkoztunk az áldozat nagypapájával. A megtört férfi azt mondta: körül akart nézni, nem érti, hogy történhetett meg ez a felfoghatatlan tragédia.

Ricsi szeptemberben volt 9 évesRicsi szeptemberben volt 9 éves

– Miért pont ebben az időben kellett a teherautónak itt lennie. Fél 8-kor, amikor tele az udvar, a bejáratok az iskolába érkező gyerekekkel?! – törölgette könnyes szemeit Péter. A gyászoló nagyszülő elmesélte, hogy hajdanán ő is focizott, így aztán különösen büszke volt unokájára, aki szintén ezt a sportot választotta. – Nemcsak a fociban volt ügyes, folyton vasútmodelleztünk a gyerekkel. Ma hajnalban felkeltem és festettem neki egy modellt, amit délután együtt akartunk befejezni. Ez már sosem történhet meg. Nagyon féltem a fiam, mert ő szívbeteg, akár bele is halhat ebbe a tragédiába. Ricsinek van egy nővére, ő szintén ebbe az iskolába jár. Ő már felsős, a főbejáraton megy be, ezért nem volt ott, amikor Ricsiékre a hátsó bejáratnál rádőlt a kerítés. Hála iIstenne, ő nem látta ezt a szörnyűséget – mondta a nagypapa.

Lernyei Ákos, a pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskola igazgatója megerősítette, minden osztályban az osztályfőnökök pszichológus segítségével beszélik át a történteket, a tanítási órák elmaradnak, a gyerekek állapotától függ, hogy mikor térhetnek vissza az órarend szerinti oktatáshoz. Szünet nem lesz, s bár a tantestület jobbnak tartja, ha a gyerekek együtt vannak és szakember segítségével beszélik ki a gyászukat, ha a szülők úgy gondolják, hazavihetik a gyerekeiket, s a holnapi napra sem kérnek igazolást senkitől, aki úgy gondolja, otthon, családi körben akarja feldolgozni a történteket.

Szörnyű tragédia, aminek nem szabadott volna megtörténnie, Ricsi többé nem megy iskolába, edzésre, nem megy haza a szüleihez   Fotó: Zsolnai PéterSzörnyű tragédia, aminek nem szabadott volna megtörténnie, Ricsi többé nem megy iskolába, edzésre, nem megy haza a szüleihez / Fotó: Zsolnai Péter

Az iskola környékén ma több szülő is a borzalmas eseményeket tárgyalta.

– Én magam is sokkot kaptam, pedig már bent voltunk, s láttuk kifelé hajtani a teherautót – magyarázta az egyik szülő, Beáta. – A nagyobbik gyermekem felsős, ő a másik bejáraton ment be, de este vele is kell beszélnem a tragédiáról. A kicsivel viszont nem tudom mi lesz, meg sem szólal, csendben sír. Az igazgatótól már kaptunk üzenetet, hogy az iskolapszichológus mellett további mentálhigiénés szakemberek is segítenek majd a tragédia, a gyász feldolgozásában.

A 9 esztendős Ricsi az Airnergy Hungary Footbal Club U9-es csapatának igazolt játékosa. Edzője, a fiatal Dévényi Dániel teljesen összetört, mint ahogyan az egész edzői stáb.

– Én ismertem legjobban, bár egy hónapja már nem én edzem, feljebb került az U11-be. Két évig dolgoztam vele, tisztelettudó, hajtós, eszes, remek ballábas csatár volt. Imádta a focit, nagy jövő előtt állt, nemcsak a családnak, nekünk, a csapatnak, de szerintem az egész magyar labdarúgásnak óriási veszteség a tragédiája.

A rendőrség a helyszínelés miatt lezárta a pesterzsébeti Mártírok útját, az adatok elemzése után dől majd el, kit, milyen minősítésben gyanúsítanak meg  halálos balsete okozásával  Fotó: Zsolnai PétertA rendőrség a helyszínelés miatt lezárta a pesterzsébeti Mártírok útját, az adatok elemzése után dől majd el, kit, milyen minősítésben gyanúsítanak meg halálos balsete okozásával / Fotó: Zsolnai Péter

Panyi László, a balesetben részes teherautót üzemeltető papírfeldolgozó vállalat ügyvezető igazgatója titkárságán keresztül üzent a Blikknek: még semmiféle részletet nem tudnak a balesetről. Alkalmazottjukkal sem tudtak beszélni, annyit tudnak, a sofőrjüket nagyon megviselte a tragédia, a helyszínre érkező mentőknek őt is el kellett látniuk. A cég jogi képviselője tartja a kapcsolatot a rendőrséggel, a helyszínelés és a szemtanúk meghallgatása után dönt csak a hatóság arról, ki ellen indít gyanúsítottként büntetőeljárást, annak mi lesz a pontos minősítése.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatosan, a helyszíni szemle adatainak elemzése után dönt majd a hatóság arról, a halálos közúti baleset okozója mellett lehetséges más felelősségének megállapíthatósága is.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …