Pofára esett Galambos Lajos az újabb szabadulási kérelme miatt, erre a döntésre biztosan nem számított, pedig már tisztálkodni sem tud egyedül. Nem csak, hogy nem szabadulhat, de…

Spread the love

Az utolsó jogorvoslati lehetőségét is elbukta Galambos Lajos, akit áram-, gáz- és vízlopás miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítéltek. Úgy tűnik, nem szabadulhat hamarabb a zenész.

Lagzi Lajcsi utolsó alkotmányjogi panaszaként a védelem azt hozta fel, hogy a titkos információgyűjtés anyaga bizonyítékként nem volt felhasználható a büntetőeljárásban. Arra hivatkoztak, hogy szerintük ezek az információk a jogszabályok megsértésével, tiltott módon kerültek elő.

Az Alkotmánybíróság elutasította a zenész panaszát, s mivel ez volt az utolsó jogorvoslati lehetősége, kénytelen lesz leülni a rá kiszabott börtönbüntetést, vagyis csak 2025-ben szabadulhat. Csupán abban az esetben csökkenthető a büntetés időtartama, ha kiérdemli a feltételes szabadlábra helyezését – írja a PestiSrácok.

Az Alkotmánybíróság így indokolta a döntését:

„Az indítványozó által előadott érvek ezért az Alaptörvény XXVIII. cikk (1) bekezdésével összefüggésben nem vetik fel a Budapest Környéki Törvényszék döntését érdemben befolyásoló alaptörvény-ellenesség kételyét, és nem alapoznak meg alapvető alkotmányjogi jelentőségű kérdést sem”.

Az utolsó információk szerint Galambos Lajos állapota még tovább romlott a rácsok mögött: egy hónappal ezelőtt azt az információt kaptuk, hogy már tisztálkodni sem tud egyedül. Ugyanakkor az otthonápolási kérelmét is elutasították korábban.

<!-- Composite Start -->
<div id="M898468ScriptRootC1560166"></div>
<script src="https://jsc.adskeeper.com/b/u/budapest-news.com.1560166.js" async></script>
<!-- Composite End -->