Rövidített nyári szünet és itt a Tanév rendje 2023/2024-évre >>> Mutatjuk a részleteket! (1. oldal)

Spread the love

A következő tanév fontos dátumait meghatározó jogszabály a múltban már június közepére megjelent, hiszen a szülőknek fontos lehet a tervezés. Tavaly azonban változott a helyzet: a 2022/23-as tanév rendje rendkívül későn, július 30-án látott napvilágot. Az előttünk álló 2023/2024-es menetrend azonban még ennél is tovább várat magára, csak augusztus elején kerül kiadásra a Magyar Közlönyben, mivel ahogy arról mi is írtunk, vonatkozó jogszabály még előkészítés alatt áll.

Ha emlékezünk, 2022-ben nem volt őszi szünet a magyar iskolákban, óvodákban a rezsiválság miatt, a téli szünet viszont hosszabb volt: 2022. december 22-től 2023. január 8-ig tartott. A négy hónapos szünet nélküli időszak nem volt könnyű sem a diákoknak, sem pedig a pedagógusoknak, hiszen az egy hetes pihenés helyett csak néhány napot kaptak, a folyamatos teljesítmény extra megterhelést jelentett mindenkinek, természetesen a szülőknek is.

Mostanáig annyit tudunk biztosan, hogy a tanév a törvényi előírások szerint szeptember 1-jén indul – ezt a Belügyminisztérium az Eduline kérdésére közölte, és ez különleges helyzet, mert idén szeptember elseje péntekre esik.

Pontos információink tehát nincsenek, de az előző évek alapján sejteni lehet, hogy fog alakulni a 2023/2024-es tanév. A Pénzcentrum szerint a korábbi évek tapasztalatai alapján, ha semmi rendkívüli nem történik, így alakulhat a tanév rendje:

Az első félév 2024. január 19-ig tarthat, és várhatóan az iskoláknak 2024. január 26-ig kell majd értesítenünk a tanulókat és a szülőket az első félévben elért tanulmányi eredményekről.

Az iskolai szünetek az alábbiak szerint alakulnak a 2023/2024-es tanévben:

őszi szünet 2023. október 27. és 2023. november 5. között,

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …