Súlyos betegségektől véd meg a sör!

Spread the love

Súlyos betegségektől véd meg a sör!

Akár hiszed, akár nem, ez igaz! A sör jótékony hatásairól már több tanulmány is született. A legújabbak szerint olyan vegyület van a fő alkotóelemében, mely súlyos betegségektől véd meg bennünket.

Sör, mint gyógykezelés?? Igen!

Kínában már évszázadok óta alkalmazzák a sört gyógykezelésekre. Nem véletlenül, hisz rájöttek, hogy mi mindenre jó ez az ital, melyekre a legtöbben még csak nem is gondolnánka.
Most már arra is fény derült, hogy miért használják sokan a sört különböző kezelésekre. 

Az ország néhány tudósa az ital fő alkotóelemében, a komlóban felfedezte a xanthohumol nevű vegyületet. Ez pedig nagyon jó hatással van az emberi szervezetre.
Többek között segít a gyulladásokat elkerülni, és csökkenti a rák kialakulását is. Emellett véd az Alzheimer és Parkinson kórtól is.

Manapság az embereknek az első dolog ami beugrik ha sörfogyasztásról van szó, az a sörhas. Kevesen tudják, hogy a mérsékelt sörbevitel kifejezetten jót tesz az egészségnek.  Íme 13 tudományos tény, amely a sör jótékony hatásait igazolja!

A sör több proteint és B vitamint tartalmaz mint a bor, ugyanakkor ugyanannyi antioxidáns található benne köszönhetően a komlónak, ami az egyik legfontosabb összetevője ennek a remek nedünek. Emellett fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak az anyagcsere-folyamatokban. Mit is jelent ez a gyakorlatban?

1. Rákmegelőző hatás.

A komlóban található egyik összetevő, a xanthohumol, amely fontos szerepet játszik a rák kialakulásának megelőzésében, illetve annak kezelésében, kiváltképp a prosztata rák ellen hatékony. Szintén remek forrása a polifenoloknak, köszönhetően az erjesztéshez használt sörtörkölynek. Tény, hogy a sör egyenértékű “fegyver” a vörösborral a rák elleni küzdelemben.

2. Szíverősítő.

A sör gazdag B6 vitamin forrás, mely segít megelőzni a szívbetegségeket úgy, hogy gátolja a szervezetben a homocisztein illetve a vérrögök kialakulását, így csökkentve a koszorúér problémák esélyét. Gyulladásgátló hatásának köszönhetően csökkenti az atherosclerosis kialakulásának veszélyét, amely többek között koleszterin problémákat okoz.

3. Erősíti a csontokat.

A sör mérsékelt fogyasztása bizonyítottan hozzájárul a csontok sűrűségének növeléséhez, ezáltal csökkentve a törések és a csontritkulás kialakulásának veszélyét.

4. Diabétesz kialakulásának megelőzése.

A mérsékelt sörözés másik nagy előnye, hogy jó hatással van a 2. szintű diabétesz kialakulásának meggátolására.

5. Vérszegénység megelőzése.

Mindannyiunk kedvenc itala remek B12 vitamin és fólsav forrás, melyeknek hiánya vérszegénységhez vezet. A B12 vitamin szintén fontos szerepet játszik a normális növekedésben, a jó memória és fejlett koncentrációképesség kialakulásában.

6. Jótékony hatás a vérnyomásra.

Kutatási eredmények bizonyítják, hogy a rendszeresen sört fogyasztó emberek körében kevesebb a magas vérnyomással küzdők azáma, mint a sört messze elkerülők között.

7. Öregedést késlelteti.

Segíti az E vitamin hatásának növelését, ami a test egyik legfontosabb antioxidánsa, rendkívül fontos szerepet játszik a bör egészségének fentartásában, és lassítja az öregedési folyamatokat.

8. Hatékony fegyver az epekő ellen.

Az egészséges mennyiségű sör elfogyasztása jótékony hatással van a koleszterin szintre illetve az epe termelésre, ezáltal csökkentve az epekő kialakulásának veszélyét.

9. Demencia kockázatának csökkentése.

Másrészről, a sör növeli a “jó koleszterin” szintjét 10-20%-al, csökkentve a demencia és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát.

10. Segíti az emésztést.

A sör sok emésztést segítő szert foglal magában melyek többek között serkentik a gasztrint, növelik a gyomorsavat, és a hasnyálmirigy enzimjeit.

11. Csökkenti a vesekő kockázatát.

A sör sok káliumot és magnéziumot tartalmaz, így gátolva a vesekő kialakulását.

12. Csökkenti a stresszt.

Hasonlóan a többi alkoholtartalmú italhoz, a sör is csökkenti a stresszt.

13. Vizelethajó hatás

Ez a néha kissé idegesítő “mellékhatás” szintén jó hatással van a testünkre, hiszen így megszabadulunk a méreg- és egyéb káros anyagoktól.

 

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …