Szomorú… A Csillag születik sztárja volt, ma aluljárókban találkozhatunk vele…

Spread the love

A Csillag Születikben ismertük meg – Ma aluljárókban, utcazenészként keresi kenyerét . A hegedűművész Kárpule Ferenc utcazenésznek állt, miután tanári állását elveszítette.

Kárpule Ferenc tanárként dolgozott, amíg meg nem szűnt az állása. 13 éve aluljárókban zenél – mesélte a Story magazinnak.

– A zene a hivatásom, az utcazene pedig nemcsak a megélhetésem, hanem misszió is. Zenészként nehéz elhelyezkedni, ráadásul az utcán tíz perc alatt megkeresem, amit tanárként kapok, de ennek is megvannak a hátrányai.

“Az utcán 10 perc alatt megkeresi, amit tanárként kap Kárpule Ferenc, a Csillag születik egykori versenyzője. A 43 éves diplomás hegedűművész immár 13 éve állandó előadó a fővárosi aluljárókban. ”

Hivatalosan aluljáróban nem zenélhetnék, ha ott találnak a közterületesek, azonnal pakolnom kell, és odébbállnom. Az engedélyem a felszínre szól a Corvin-negyednél, de ott egyrészt zavarom a felettem lakókat, másrészt a hideg és az eső miatt tönkremegy a 36 éves hegedűm, és az ujjaim is átfagynak,ami miatt nehezebben muzsikálok.” – mondta Ferenc.

– Hivatalosan aluljáróban nem zenélhetnék, ha ott találnak a közterületesek, azonnal pakolnom kell, és odébbállnom. Az engedélyem a felszínre szól a Corvin-negyednél, de ott egyrészt zavarom a felettem lakókat, másrészt a hideg és az eső miatt tönkremegy a 36 éves hegedűm, és az ujjaim is átfagynak, ami miatt nehezebben muzsikálok – mesélte a hetilapnak.

About admin

Check Also

Tóth Gabinak elege lett az országból: végleg külföldre költözhet – állítják

Spread the love Tóth Gabinak elege lett az országból: végleg külföldre költözhet – állítják. Ki …