Tóth Gabi előtt egy igazi királynőt kényeztetett a Fricska szívtipró férfija, nem akárki hevert Papp Máté Bence lábai előtt

Spread the love

Hihetetlen felvétel került elő a Fricska zenekarról, alig hisszük el, amit látunk.

Aligha van olyan ember Magyarországon, aki ne hallott volna a Fricska nevezetű táncformációról. Közülük az egyik tag, Papp Máté Bence neve különösen ismerős lehet. Ő az a géppuskalábú táncos, akit sokan a magyar álompár, Tóth Gabi és Krausz Gábor szakítása miatt okolnak.

Azonban az erkölcsileg kétes húzás mellett szakmai tapasztalatukat lehetetlen lenne elvitatni: Guiness rekirder táncosokról van szó, akiknek a híre messze földre elért.

Olyan lehetőséget kaptak, amely nagyon ritkán kopogtat az ember ajtaján: lehetőségük volt fellépni a Buckingham-palota tróntermében és műsorokat nem kisebb személyek követték figyelemmel, mint (akkor még) Károly herceg és a néha II. Erzsébet királynő. Aki látta a műsort, az elragadtatva beszélt róla és Papp Máté Bence is szinte könnyek között nyilatkozott.

Az esemény Károly herceg születésnapja volt és a beszámoló alapján az egész királyi család részt vett a ceremónián, de más országok uralkodói is felléptek. A táncukat át kellett alakítani a nemes közönséghez: a szervezők megkérték őket, hogy dinamikus gyors és erős csapásaik helyett lágyabban táncoljanak, azonban bármennyire is próbáltak erre figyelni, sikerült megijeszteni a királynőt.

A műsor után lehetőségük volt kezet fogni II. Erzsébettel és Károllyal és még pár szót is váltottak a fenti eset kapcsán.

A királynő megkérdezte tőlük, hogy nem fáj-e a kezük a rengeteg csapkodástól, de Máté mosolyogva megnyugtatta az uralkodót, hogy hozzá vannak szokva a terheléshez a sok gyakorlás miatt.

Különösen örültek a felkérésnek, hiszen nem titkolt céluk az, hogy a hagyományos, kárpát-medencei néptáncot szélesebb körben megismertessék a közönséggel és a világ különböző pontjain tudjanak fellépni.

Bár maga a tánc különböző elemei népiek és igen régre nyúlnak vissza, sikerük titka elmondásuk alapján mégis a régi mozdulatok új, modern köntösbe való csomagolása.

A fellépésüket teljesen titokban kellett tartaniuk és hazaérkézük után sem beszélhettek róla még egy jó ideig. Természetesen szigorú biztonsági intézkedéseken kellett átesniük, azonban mindezek ellenére felejthetetlen élményként emlékeznek vissza a látogatásukra a királyi palotában.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …