Tragédia Budapesten: középkorú nőt hagytak az utcán meghalni, senki sem segített

Spread the love

Budapest, VIII. kerület – Egy hirtelen tragédia rázta meg a fővárosiakat, amely az emberi közöny és közösségi érzékenység hiányának kérdéseit is felveti. Egy 47 éves nő, akit később Ágnesként azonosítottak, összeesett a Muzsikus cigányok parkjában, és hiába voltak szemtanúk, senki nem avatkozott közbe.

A tragédia pénteken, napközben történt. Azok, akik a helyszínen tartózkodtak, elmondásuk szerint “szörnyű sikolyokat” hallottak. Ágnes vélhetően ebédszünetben indult el a munkahelyéről, amikor hirtelen rosszul lett és összeesett. Mint utólag kiderült, az asszonyt szívinfarktus vitte el. Az esemény tanúi közül azonban senki nem sietett a segítségére.

Az elhunyt egyik munkatársa, megtört szívvel emlékezett vissza rá: “Ágika nálunk dolgozott, az Isten nyugtassa, egy áldott lélek volt. Felfoghatatlan, ami történt. Nem térek magamhoz.” Kiderült, hogy Ágnes nem volt családos, csak idős édesanyjával élt, aki szintén ugyanott dolgozik. “Az anyja is nálunk dolgozik, szegénynek most hatalmas fájdalom ez. Ilyen hirtelen elvesztette a lányát” – osztotta meg az ismerős.

Ágnes ismerősei elgondolkodva és szomorúan néztek vissza az eseményre, úgy gondolva, hogy még lehetett volna esélye a túlélésre. “Sajnos, manapság elmennek az emberek azok mellett, akiknek segítségre lenne szükségük. Elveszítettünk egy ártatlan, kedves nőt, akit meg lehetett volna menteni” – mondta a gyászoló kolléga.

Szakértők szerint a legtöbb köztéri haláleset olyan hirtelen szívmegállás, amely defibrillálással sem hozható helyre. Az időben megkezdett szívmasszázs azonban sok esetben életmentő lehet. Ha az emberek ismernék és alkalmaznák ezt a technikát, az ilyen tragédiák elkerülhetők lennének.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …