Újabb front nyílt a taxiháborúban: áfacsalással vádolják a Boltot

Spread the love

A taxiscégek nem hátrálnak ki, újabb fogást keresnek a Bolt taxivállalaton: ezúttal áfacsalással vádolják a társaság hazai leánycégét.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, az Országos Taxis Szövetség célkeresztbe vette a Boltot. Első ízben a cég védjegyhasználati gyakorlatát vették elő: az OTSZ elnöke szerint a hatályos szabályok pontosan meghatározzák, hogy a személytaxin milyen egységes szabadjelző és logó helyezhető el, amitől csak védjegyoltalom alatt álló szabadjelzővel lehet eltérni.

Metál Zoltán néhány héttel ezelőtt rámutatott, hogy a Bolt HTX Kft. és a vele szerződött személytaxis vállalkozók egy formájában, betűtípusában és színválasztásában is karakteres, „Bolt Taxi” feliratú szabadjelzőt használnak, amelyhez – a BKK többszöri nyilatkozata alapján – jóváhagyással rendelkeznek.

A Bolt válaszára sem kellett sokáig várni: mint írták cégük megfelelő védjegyoltalommal rendelkezik, így a magyar jogi szabályozásoknak megfelelően jár el, azaz teljesen jogszerűen működik. A balhéból a BKK sem maradt ki: közleményükben a Bolt mellett foglaltak állást.

Ezzel azonban az OTSZ nem tekintette lezártnak a Bolt ellen vívott háborút, most áfacsalással vádolják a céget.

Szerintük azzal, hogy a Bolt hazai leánycége külföldi partnernek szervezi ki a szolgáltatást, kihasználja azt az amúgy jogszabályi lehetőséget, hogy áfát nem tartalmazó számlát bocsáthat ki. A taxisok közleménye szerint ezzel „a költségvetés, vagyis valamennyi adófizető rovására” teremt „látszólag kedvezőbb feltételeket” a vele szerződött személyszállítóknak – írja a többi fuvarszervező cég legutóbbi sajtóközleményére hivatkozva a 444.

A lap szerint szó sincs arról, hogy az áfát ne kéne megfizetni, csak azzal nem a Bolt HTX, hanem a vele szerződött személyszállítók kötelesek elszámolni. Mint az a taxiscégek közleményéből is kiderült, hogy ennek betartatásán a NAV ügyködik is, adóvizsgálataik során többmilliós bírságokat szabtak már ki a szabályokat megszegő szerződött személyszállítókra.

„Mindenesetre bízunk abban, hogy az adóhatóság átfogó vizsgálata gondoskodik a jogszerű állapot helyreállításáról” – írják közleményükben.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …