❗2024.március 1-től kivétel nélkül minden biciklisnek kötelező! 300 ezres bírságot is kaphatsz, ha nem figyelsz erre: – sokakat érint!

Spread the love
Hamarosan JÖN A TAVASZ, rengetegen veszik elő a biciklijüket és vágnak neki a környék felfedezésének.A bicikli használatának azonban nagyon szigorú szabályai vannak és nagyot tévedünk ha azt hisszük, hogy úgysem büntetnek meg. Megbüntetnek ha megszegjük a a szabályokat és gigantikus bírságot is fizethetünk ha hibázunk.A bírság mértéke elérheti akár a 300 ezer forintot is. A legkisebb helyszíni bírság 5 ezer forint, a legnagyobb 50 ezer forint, leggyakrabban a bicikli irányváltoztatására vonatkozó szabályokat szegik meg illetve hiányos a jármű kivilágítása.Ha fél éven belül kétszer büntetnek meg, akkor akár már 70 ezres bírságot is kiszabhatnak ránk. Ha szabálysértést követünk el, abban az esetben a rendőrség dönt első fokon, esetleges jogorvoslat esetén pedig a bíróság fog dönteni, ebben az esetben a bírság, akár elérheti a 300 ezer forintot is.

A KRESZ alapján a kötelező felszereléseknek meg kell lenni a kerékpáron, ezek pedig a következők : 1. könnyen kezelhető, megbízható kormány.

2. 2 egymástól független fékrendszer, mely száraz és nedves időben is megbízható

3. csak csengő hangot adó jelzőberendezés

4. elöl fehér vagy kadmiumsárga fényszóró, legalább 150 méterre világító helyzetjelző

5. hátra piros fényt adó, legalább 150 méterről látható helyzetjelző lámpa

6. elöl fehér, hátul piros fényvisszaverő háromszög 1-1 darab, vagy akár 2 db hátul, szimmetrikus elhelyezéssel

7. legalább az első keréken, legalább 2db küllőprizma , mindkét oldalra működő fényvisszaverővel

8.az első fehér vagy kadmiumsárga és a hátsó lámpa a biciklit hajtó emberen is lehet

9. fényvisszaverő mellény viselete kötelező, ha lakott területen kívül úttesten, leállósávon, útpadkán közlekedik TERJESSZÉTEK, hogy minél többen tudjanak erről!

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …