1 perce érkezett! Az orosz tévében bejelentették, vereség esetén Putyin ledobja az atombombát! ITT vannak a pontos részletek:

Spread the love

„Vagy győzünk Ukrajnában, vagy kitör a harmadik világháború” – Az orosz tévében azt mondják, vereség esetén Putyin ledobja az atombombát. Ugyan a tévé főszerkesztőjét is megrémiti egy esetleges atomháború kirobbanása, de szerinte ők vagyis „az oroszok a mennybe jutnak majd, míg a nyugatiak egyszerűen károgni fognak.”

Az orosz állami propagandatévé, az RT (Russia Today) egyik vezető arca szerint Vlagyimir Putyin nem fogja elfogadni, ha esetleg az orosz csapatok vereséget szenvednének Ukrajnában és válaszcsapásként teljes nukleáris háborút indít a Nyugat ellen. AZ RT főszerkesztője és a Kreml üzeneteinek egyik legfontosabb szócsöve, Margarita Szimonyan tegnap este a munkahelye egyik műsorában kijelentette, hogy az az elképzelés, hogy Putyin megnyomja a piros gombot, sokkal „valószínűbb”, mint az, hogy elfogadja a háború elvesztését. Vagy győzünk Ukrajnában, vagy kitör a harmadik világháború.

Szerintem magunkat és a vezetőnket ismerve a harmadik világháború reálisabb. A leghihetetlenebb kimenetel, hogy mindez egy atomcsapással fog végződni, valószínűbbnek tűnik számomra, mint az, hogy elfogadjuk a vereséget. – idézi Szimonyan hátborzongató mondatait a Daily Mail. Szimonyan azt is hozzátette, hogy ugyan őt is megrémiti egy esetleges atomháború kirobbanása, de szerinte ők vagyis „az oroszok a mennybe jutnak, míg a nyugatiak egyszerűen károgni fognak.” Egyszer mindannyian meghalunk. – értékelt a főszerkesztő, akinek velőt rázóan higgadt szavai csak erősítik az orosz állam legfelsőbb szintjéről érkező, egyre komolyan nukleáris konfliktust emlegető fenyegetéséket. Szergej Lavrov külügyminiszter hétfő este az állami tévé Pervij Kanal (Első Csatorna) A nagy játszma című műsorában azt hangoztatta, hogy reális veszélye van a harmadik világháború kitörésének.

Vlagyimir Putyin pedig azt mondta, az Oroszország stratégiai biztonságát veszélyeztető fenyegetés esetén végrehajtandó villámgyors csapásokról szóló összes döntést meghozták és az orosz állam, ha veszély fenyegeti, olyan válaszlépéseket alkalmaz, amelyekkel ellenfelei még nem rendelkeznek. Forrás

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …