19 éves milliárdos csemete ölte meg luxus Mercedesével Attilát.. most a szülők elkezdték levadászni a vétkes sofőrt és szüleit

Spread the love

Az édesanyja mindennap Attila pizsamafelsőjével alszik, képtelen feldolgozni a történteket.

Szinte napra pontosan egy év telt el azóta, hogy 2023. január 7-én a rendőrnek készülő Mázló Attila az autójában szörnyethalt Debrecen belvárosában, miután a Vágóhíd utcai felüljárón egy szemből, nagy sebességgel érkező luxuskocsi – a sávját elhagyva – letarolta. A 21 éves áldozat szülei számára azóta nem telt el úgy nap, hogy ne gondoltak volna szeretett gyermekükre, akinek az elvesztését képtelenek elfogadni. A közelmúltban ráadásul sokkoló pillanatokat kellett átélniük.

A Blikk értesülései szerint a gyanúsított és védője – sokadik próbálkozásként – beadtak és az eljárás anyagává tettek egy új magánszakértői véleményt, ami az ő megrendelésükre készült. Ennek a célja elbizonytalanítani a nyomozást végző hatóságot azzal kapcsolatban, hogy valóban Sz. Patrik hagyta-e el közlekedés közben a saját sávját és okozta a balesetet.

Mint megírtuk, a több tízmilliós AMG C43-as luxus-Mercedest egy mindössze 19 éves fiatalember vezette. Sz. Patrik egy méregdrága ingatlanban élt a családjával, a szüleinek pedig több, jól menő vállalkozása is van. A környezete szerint a fiú igazi milliárdoscsemete. A luxusgépkocsi, amellyel az „aranyifjú” kioltotta Mázló Attila életét, az édesanyja nevén volt, ám az egyedi rendszám betűi – SZP – a fiú nevének monogramját takarták.

– Bár az eljárásban kirendelt szakértő már megállapította, hogy Sz. Patrik hagyta el a sávját, most – számos, felelősségmentő próbálkozásuk kudarca után – valóban azzal álltak elő, hogy mi van, ha mégis Attila hagyta el a saját sávját. A magánszakvélemény laikus szemmel is furcsa, ugyanis ugyanazokat az adatokat veszi alapul, mint az eljárásban kirendelt szakértő, mégis azt mondja, akár Patrik, akár Attila hagyta is el a saját sávját, kialakulhatott pontosan ugyanaz a végeredmény. Két eltérő forgatókönyv és ugyanaz a végeredmény. Ez szerintem képtelenség – kezdte a Blikknek Agócs Anna, az áldozat édesanyja, aki már kézhez kapta a teljes nyomozati anyagot. Így rendelkezésükre állnak a balesetet közvetlenül követő telefonhívások hangfelvételei is, amikben Sz. Patrik többször tisztán kijelenti, hogy megcsúszott, az okozta a balesetet.

 „Önmagában gyomorforgató halálesetek, amiknél azt gondolnánk, nincs lejjebb. Pedig úgy tűnik, vannak, akik ezt is képesek megfejelni”

– Látszik tehát, hogy a jelenlegi is egy mindennemű szakmaiságot nélkülöző újabb próbálkozás, aminek az a célja, hogy mentse az elkövető felelősségét. Számomra egyértelmű, rá akarják kenni a fiamra a saját halálát, ami felháborító. Bármibe is kerül, mindent elkövetünk, hogy az elhunyt gyermekünk becsületén egy folt sem essen! Nagyon nehéz megbirkóznunk azzal, hogy elveszítettük, erre a próbálkozásra pedig már szavakat sem találunk! – tette hozzá feldúltan az édesanya.

 A tragédia évfordulóján sokan összegyűltek a baleset helyszínén, hohy megemlékezzenek Attiláról

Azt is elmondta, a nyomozás elején a rendőrségen Sz. Patrik kijelentette, szeretne személyesen is bocsánatot kérni tőlük, ám erre a mai napig nem került sor.

– Hónapokig készültünk rá lelkileg, de a megbeszélt időpont előtt egy nappal lemondta az egészet. Arra hivatkozva, hogy a tanulmányai miatt nem tud elutazni Budapestről. Három hét múlva az ügyvédünk közreműködésével megjelöltünk neki egy fővárosi helyszínt, de válaszra sem méltattak minket. Egy óra hiányzást sem tudott beáldozni egy olyan családért, akik miatta veszítették el a gyereküket…

Attila édesanyja megnézte a boncjelentést és a halottszemle fotóit, borzalmas pillanat volt ez számára

A tragédia óta az első karácsony volt, amit a fiuk nélkül töltött a család. Szörnyű élmény volt ez számukra, napokig csak lézengtek a lakásban. Attila szobája egy év elteltével is érintetlen. Csak a pizsamafelsőjét vette magához az anyukája, amivel azóta minden éjszaka együtt alszik.

Nemrég kaptam készhez a boncjelentést és a halottszemle fotóit. Senki másnak nem engedtem, csak én néztem meg őket egyedül. Bármennyire is fáj, mindenre kíváncsi vagyok, ami a fiammal kapcsolatos.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …