Wed. Nov 29th, 2023
Spread the love

A világ minden tájáról csaknem 800 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben felszólítják Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy háborús bűnösként álljon bíróság elé.

A petíció szerzői arra kérik a világ vezetőit, hogy vonják felelősségre Putyint és cinkosait Ukrajna elleni illegális inváziójukért. A petíció március 14-én jelent meg, és szinte minden kontinensről aláírták. A szervezők abban reménykednek, hogy összegyűlik egymillió aláírás- írja a Daily Mail (Hozzá kell tenni, a 800ezer fő a Föld 7,7 milliárdos lakosságát tekintve meglehetősen kevés még.)

Arra kérjük Önt, hogy teljes mértékben támogassa a Nemzetközi Büntetőbíróság külön vizsgálatát az Ukrajnában elkövetett feltételezett háborús és emberiesség elleni bűncselekmények ügyében. Soha nem lesz béke ilyenfajta elszámoltathatóság nélkül

-olvasható a petíció oldalán

Oroszországot heves nemzetközi bírálatok érik azóta, hogy megindították az Ukrajna elleni támadást. Az orosz hadsereg rakétái és tüzérség által eltalált célpontok között kórházak és lakóparkok is szerepelnek.

By admin