Feltárulnak Milák Kristóf titkai

Spread the love

Milák Kristóf lenyűgöző teljesítménnyel nyert aranyérmet a 100 méter pillangón a párizsi olimpián. Az első, aki megszólalt a világklasszis úszó felkészítői közül, Zala György erőnléti edző volt. Zala, aki kétszeres olimpiai bronzérmes kenus és világbajnok négyes hajóban, nagyban hozzájárult Milák sikeréhez. Korábban a Kemény Dénes vezette vízilabda-válogatott stábjában is dolgozott, és a Magyar Nemzet Kiemelt Erőnléti Edzője címet is elnyerte. Zala, aki a magyar úszócsalád tiszteletbeli tagjának tekinti magát, elismerően beszélt Milákról az SzPress Hírszolgálatnak, mielőtt hazautazott. Az amerikai kommentátorok közvetítéséből kiderült, hol készült fel az olimpiára a világklasszis úszó.

“Mindenekelőtt leszögezném, hogy Kristóf újabb világraszóló sikere egy igazi csapatmunka gyümölcse, amiben jómagam csak az egyike voltam azoknak, akik segítőtársként álltak mellette.

Nagyon lényegesnek tartom azt kihangsúlyozni, hogy Kristóf egy szeretetre méltó, és szeretetre vágyó szupersportember, akihez hasonló kevés akad a sportvilág szűk elitjében.

Mindenkinek tudnia kell, hogy az erőnléti felkészítésének menetét úgy építettem fel, ahogy azt Virth Balázs, az edzője kérte tőlem, ahhoz tartottam magamat, ha valamin is változtatni kellett, arról közösen döntöttünk” – mondta Zala György.

Hirdetés

Nemcsak Zala Györgynek, hanem mindenkinek, aki az eredményhirdetést figyelte, feltűnt, hogy dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár nemcsak protokollárisan fogott kezet az újdonsült olimpiai bajnokkal, Milák Kristóffal, hanem szorosan át is karolták egymást, és hosszú másodpercekig így maradtak.

“Egyértelműen kifejező és megható volt ez a pillanat, ami azt is alátámasztotta, hogy az államtitkár úr személyesen is részese volt Milák támogatói csapatának” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok erőnléti edzője.

About admin

Check Also

Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a szavait !

Spread the love Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a …