Kiderült az igazság Iman Khelifről!Ezt sokan nem gondolták volna

Spread the love

A 2024-es párizsi olimpián heves reakciókat váltott ki Iman Khelif bokszoló körüli vita. Khelif mindössze 46 másodperc alatt nyerte meg mérkőzését az olasz Angela Carini ellen, ami után sokan megkérdőjelezték, jogosan versenyezhet-e a női kategóriában. Többen kétségbe vonták, hogy nőként született.

Az algériai bokszolónő apja nyilvánosságra hozta lánya születési anyakönyvi kivonatát, hogy tisztázza a helyzetet. A dokumentum egyértelműen igazolja, hogy Khelif nőként született. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) és a Párizs 2024 Bokszolási Egység közös nyilatkozatban erősítette meg, hogy Khelif megfelel minden versenyszabályozásnak és orvosi előírásnak, hangsúlyozva, hogy nem áll fenn semmilyen diszkrimináció lehetősége.

A vita középpontjában Khelif állítólagos “nemi alkalmassági” problémái álltak, amelyeket korábbi nemzetközi versenyek során vetettek fel. Az IOC elismerte Khelif versenyzésre való jogosultságát, hangsúlyozva, hogy a döntés tudományos alapokon nyugszik, nem pedig politikai vagy kulturális háború eredménye.

Angela Carini, Khelif ellenfele, később bocsánatot kért a félreértésekért, és elismerte, hogy a média túlzottan felnagyította az ügyet. Az olasz bokszoló elmondta, hogy nem akart politikai állásfoglalást tenni, és sajnálja, hogy az események ilyen irányba fordultak.

A Khelif körüli vita rávilágít arra, milyen fontos a sportolók méltóságának és jogainak tiszteletben tartása, valamint a diszkrimináció elleni küzdelem minden szinten. Az IOC továbbra is kiáll minden sportoló jogai mellett, biztosítva, hogy mindenki egyenlő esélyekkel versenyezhessen az olimpiai játékokon.

About admin

Check Also

Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a szavait !

Spread the love Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a …