Fájdalmas döntés: lemondott Koós János örökségéről a lánya. Döbbenetes az oka:

Spread the love

Egy ember, akinek egész élete és gyermekkora szorosan kötődik egy tárgyhoz, amely édesapja tulajdona volt – nemcsak egy tulajdon, hanem egy igazi kincs, amelyhez az egész család ragaszkodik –, érthető módon mélységes szomorúságot érez, ha kényszerűségből meg kell válniuk tőle.

Így volt ez Koós Rékával is, aki kénytelen volt meghirdetni az interneten édesapja kedves vitorlását, a Koóstolót.

Rengeteg emlék köti őket ehhez a kis hajóhoz, hiszen gyermekkorának nagy részét itt töltötte. Ahogyan édesapjuk, úgy ők is imádják a Balatont és a vitorlázást.

Ez a szeretet édesapjukról ragadt rájuk, és ahogyan felnőttek, továbbadták saját gyermekeiknek is, akik ugyanilyen imádattal tekintenek a tóra. Sajnos a hajókázás már csak emlék marad számukra.

„Ettől most sajnos el kell búcsúznunk”nyilatkozta a Borsnak.

Eredetileg meg akarta tartani. Az volt a terv, hogy megőrzik a hajót, ameddig csak lehetséges. Ám a vitorlás fenntartási költségei manapság már olyan nagyok, hogy nincs rá keret.

És nem csak fenntartási költség van, hanem pusztán azért, hogy a tó mellett „parkolhasson” is fizetni kell rendesen.

No és közben látszik rajta, hogy nagy szükség lenne egy felújításra. Az állás közben lassacskán tönkremegy. „nem éri meg megtartani még akkor sem, ha közben tudom, hogy a gyerekkorom és az édesapámmal kapcsolatos emlékek tépődnek ki a lelkemből a búcsúval – tette hozzá Koós Réka.”

About admin

Check Also

Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a szavait !

Spread the love Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a …