MOST érkezett! RENDKÍVÜLI! Zelenszkij felhívta telefonon Orbán Viktort! Hihetetlen, hogy MIT kért tőle!! Erről minden magyar embernek tudnia kell!

Spread the love

Volodimir Zelenszkij kedden telefonon hívta fel Orbán Viktor miniszterelnököt. A megbeszélésen Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről volt szó – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán Viktor a tárgyaláson hangsúlyozta, Magyarország támogatja, hogy Ukrajna megkapja a EU-tagjelölti státuszt, egyúttal a tényleges uniós csatlakozása előtt is le kell bontani a bürokratikus akadályokat. A magyar miniszterelnök tájékoztatta az ukrán államfőt, hogy az e heti európai uniós csúcstalálkozón Brüsszelben ezt az álláspontot fogja képviselni. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország immár közel 800 ezer ukrajnai menekültet fogadott be.

De továbbra is készen áll a további energiaügyi együttműködésre, az ukrán gabona vasúti fuvarozására valamint még több ukrán diák fogadására is. Volodimir Zelenszkij az ukrán nép nevében köszönetet mondott a magyar segítségért. Forrás

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …