Felzabálja az életünket az infláció! Mutatjuk, mennyivel drágább a bevásárlás most, mint egy évvel korábban

Spread the love

Harminc százalékkal kerül többe most egy családi bevásárlás, mint egy évvel korábban. Tavaly augusztusban még 23 ezer forint elég volt ugyanazokra az alapvető termékekre, amelyekből a Privánbankár összeállítja a fogyasztói árkosarat, ám ez most több mint 30 ezerbe kerül.
A Privátbankár árkosarában olyan árucikkek vannak, amiket az átlagemberek rendszeresen vásárolnak a boltokban, amire a fizetésük, nyugdíjuk jókora része elmegy. A hivatalos infláció alacsonyabb, mert abba beleszámítanak minden olyan terméket és szolgáltatást, amivel a legtöbben nem sűrűn találkozunk.

Sajtot és kenyeret viszont szinte mindenki vásárol, ezek több mint kétszer annyiba kerülnek most a legkedveltebb üzletláncokban, mint egy évvel ezelőtt. Ugyancsak nem mondható luxusnak – sőt, inkább a szegények eledelének számított – a krumpli, de még ennek is 93 százalékkal emelkedett az ára.

Margarint is sokan azért vásároltak eddig, mert a vajat már nem tudták megfizetni: nos, annak az ára is csaknem megduplázódott. Nagyot drágultak a tejtermékek: a nem hatósági áras dobozos tej 78, a tejföl 72 százalékkal kerül többe.

Kis Sándor és felesége nem győzi követni az árakat, sok dologról már lemondtak, hamarosan maguk sütik otthon a kenyeret, olyan drága lett a boltban / Fotó: Zsolnai Péter Kis Sándor és felesége nem győzi követni az árakat, sok dologról már lemondtak, hamarosan maguk sütik otthon a kenyeret, olyan drága lett a boltban /BLIKK

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …