A legfrissebb részvételi adatok szerint Márki-Zay Péter szavazói a legaktívabbak, ilyen számokat produkál az ellenzékA legfrissebb részvételi adatok szerint Márki-Zay Péter szavazói a legaktívabbak, ilyen számokat produkál az ellenzék

Spread the love

A 9 órás részvételi adat (ami még mindig nem igazán iránymutató a végső szavazási kedvet illetően) már érdemben kevesebb, mint négy éve, amikor 13,2%-os arányt láthattunk. Ugyanakkor a friss szám a megelőző választásokhoz képest teljesen átlagos adatnak mondható. A havazás sejthetően sok embert tartott otthon, és szinte minden választási évnek volt valamilyen lefutási sajátossága, ezért bármiféle erős következtetés levonása elhamarkodott lenne. Ezért csak a rend kedvéért jegyezzük meg, hogy a mai 9 órás adat a 2010-eshez áll legközelebb, akkor végül 64,4%-os lett a végső részvétel.

A legaktívabb szavazókerület továbbra is Csongrád-Csanád 4., ahol Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnökjelöltje és Lázár János feszül össze. (Interaktív térképük itt látható.) Ebben amúgy nincs nagy meglepetés, a megelőző választásokon is itt keltek legkorábban a szavazók. Megjegyzendő, hogy az előző két választáson végül itt országosan nem lett nagyon magas a részvétel, tehát elsősorban a napon belüli mintázata különleges a választókerültnek, nem pedig az általános szavazókedv.

About admin

Check Also

Verekednek a Dubai sejkek Zalatnay Saroltáért… mindenki őt akarja Dubaiban

Spread the love Aligha gondolná a legtöbb ember, hogy 40–50 évvel ezelőtt is micsoda szabados …