Mon. May 29th, 2023
Spread the love

Augusztus 8-án lenne 78 esztendős a magyar könnyűzene egyik legbájosabb alakja. Harangozó Teri 2015-ben hunyt el, s halálát azóta is megannyi rejtély övezi. Poór Péter, a népszerű táncdalénekes most drámai részleteket osztott meg pályatársa tragédiá­jával kapcsolatban. Szerinte egy mellimplantátum vezetett a tragé­diához.

Az 1965-ös Ki mit tud?-dal kezdődött minden. A közönség elragadtatással figyelte, ahogy egy feltűnően csinos ifjú hölgy gyönyörű hangon énekel. Ott indult el egy sikeres pályafutás, amely évtizedekig tartott. Harangozó Teri volt az egyetlen olyan hazai énekesnő, aki a három „nagyágyú”: Koncz Zsuzsa, Kovács Kati és Zalatnay Sarolta mellett önálló és óriási példányszámban eladott nagylemezt készíthetett. Nemcsak a közönség, de a hozzá hasonlóan legendás pályatársak is rajongásig szerették a tündérlányt – ahogy sokan hívták őt.

– Sok mindent írtak és mondtak Teri tragédiájáról. Hallottam, hogy beteg volt a szíve, a tüdeje, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Én most mindezt megcáfolom. Teri valóban beteg volt, csontritkulásban szenvedett, és előfordult, hogy már a színpadra is csak segítséggel tudott felmenni. Rengeteget szenvedett ettől, de együtt tudott élni a fájdalommal is. Amikor sokadszor rosszul lett, s kórházba vitték, senki sem látogathatta. Telefonon beszéltem vele, a jövőt tervezte. Nem volt halálos beteg, ezt tiszta szívből állíthatom.

A bajt, a rosszulléteket az évtizedekkel korábban beültetett mellimplantátum okozta. Tudniillik, lejárt a szavatossága, réges-rég ki kellett volna cserélni. Ám mielőtt ezt megtették volna, szétrepedt a burka, a szilikon pedig a tüdejébe került. Hihetetlen, hogy az orvosok késlekedtek. Teri már a kórházban volt, mondta, hogy nem kap levegőt, de az orvosai csak húzták, halasztották a beavatkozást, mert épp hosszú hétvége volt, s úgy voltak vele: ej, ráérünk arra még… – tette hozzá Poór Péter, akit felzaklatott, ahogyan újra átélte legkedvesebb barátnője halálát. S amikor azt mondta: számára egyértelmű, hogy emberi mulasztás is belejátszott Harangozó Teri halálába, utána hosszú percekig megszólalni sem tudott.

By admin