Akár havi 1,3 millió forintot is kaphat egy másodosztályú focista Magyarországon

Spread the love

A Magyar Másodosztályú Focisták Bérei: Az Átlag Magyar Keresetének Háromszorosa

A magyar labdarúgás másodosztályában játszó sportolók keresetei az elmúlt időszakban érdekes és sokszor meglepő adatokat mutatnak. Különösen figyelemre méltó, hogy a Nyíregyháza Spartacus FC játékosai, akik az idény során meggyőző fölénnyel vezetik a bajnokságot, jelentős jövedelemre tehetnek szert, amely akár háromszorosa is lehet a magyar átlagkeresetnek.

Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus milliárdos tulajdonosa, a csakfoci.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a csapat játékosainak alapbérei között 600 ezer és 1,3 millió forint között mozognak. A plafon, amelyet egyes esetekben elérhetnek, 2 millió forint. Ezek az összegek már önmagukban is jelentősnek tűnnek, de a bónuszokkal együtt, amelyek a csapat teljesítményétől függően kerülnek hozzáadásra, a keresetek még magasabbra emelkedhetnek. „Szerencsére mostanában jól szerepelünk” – tette hozzá Révész, ami arra utal, hogy a csapat eredményei közvetlenül befolyásolják a játékosok jövedelmét.

A magyar átlagkeresetekhez viszonyítva ezek a számok még figyelemre méltóbbá válnak. Magyarországon a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete januárban 605 100 forint volt, míg a nettó átlagkereset 416 600 forint. E számok alapján a Nyíregyháza Spartacusnál dolgozó futballisták átlagos keresete az átlag magyar nettó keresetének akár 144%-át is elérheti, míg a legmagasabb bérek a hazai nettó átlagkeresetet több mint háromszorosára is emelkedhetnek.

Révész Bálint, a Révész Cégcsoport alapítója és vezetője, amely Magyarország egyik legnagyobb logisztikai szolgáltatójává nőtte ki magát, saját szavaival így nyilatkozott: „Ő a karmester, meg a pénzeszsák is. Jól mennek a vállalkozásaim, nem fog kilyukadni a zsebem. Úgyhogy, ha esetleg valaki aggódik a nyíregyházi futballért, innen üzenem: ne tegye.” A Révész Cégcsoport több mint 500 gépjárművel, 103 ezer négyzetméter raktárterülettel és több mint 1000 dolgozóval rendelkezik. 2022-ben a Révész Trans Nemzetközi Fuvarozó Szállítmányozó és Szolgáltató Kft. 17 918 400 000 forint nettó árbevételt ért el.

Érdemes összehasonlítani a magyar élvonalbeli labdarúgók kereseteivel is. Az átlagos havi fizetés az élvonalban 4,5 millió forint körül mozog, de volt olyan játékos, aki az előző idényben havi 24 millió forintot keresett. A szaúdi harmadosztályban is jelentős összegeket kereshetnek a futballisták, ahol a havi kereset három-négy ezer euró között mozoghat, plusz lakhatási támogatás.

A Magyarországon és külföldön tapasztalható bérkülönbségek jól mutatják, hogy a labdarúgás, mint szakma, komoly jövedelmeket kínálhat, különösen a sikeres csapatok és kiemelkedő sportolók számára. A Nyíregyháza Spartacus példája is azt bizonyítja, hogy a sportág lehetőséget ad a jelentős keresetekre, amelyek messze meghaladhatják az átlagos munkavállalói jövedelmeket.

About admin

Check Also

Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a szavait !

Spread the love Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a …