Brutálisan nekiment Jakab Márki-Zay Péternek

Spread the love

Brutálisan nekiment az ATV-ben a Jobbik-elnök Márki-Zay Péternek. Elmondta: Márki-Zay Péter felelősségét senki nem kérdőjelezi meg a hat párt közül – olvasható a Mandiner cikkében.

Márki-Zay Péter után Jakab Péter is elment az ATV Egyenes Beszéd című műsorába, hogy értékelje a vasárnapi választásokat. Azzal kezdte: a kampány alatt sokszor beszélt Márki-Zay Péterrel, és nem rejtette véka alá, hogy vannak gondjai vele, például nem kellett volna mindig kétórás élő bejelentkezéseket csinálnia.

„Épp eleget mostam a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét”

A Jobbik-elnök szerint amikor ő a kampány alatt járta az országot, neki nem a Fidesz tetteit kellett magyaráznia, hanem Márki-Zay szavait, mondatait. Jakab szerint Márki-Zay ellenzéki előnyből fél év alatt brutális hátrányt csinált.

Épp eleget mostam a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét, ebből nekem most már elég volt

– jelentette ki.

Ismert: hétfőn Márki-Zay is kritizálta Jakabot, szerinte igazából a Jobbik volt az, aki elveszítette a szavazóit. Odaszúrt Jakab Péternek akkor is, amikor azt mondta: szerinte Jobbik-elnök közönségének nagy része DK-s szavazó – írja a Mandiner.

Jakab szerint a Jobbik szélsőséges kijelentéseivel szimpatizáló szavazói átpártoltak a Fideszhez és a Mi Hazánkhoz.

„Mi szavazókat hoztunk a bizonytalanok táborából. Egy évvel ezelőtt 250 ezer új jobbikos szavazatot tudtunk becsatornázni, Márki-Zay Péter elvesztette őket. Belerúgott a jobbikos szavazókba és a DK-s szavazókba az előválasztás után” – mondta Jakab, aki szerint a választó nem úgy működik, hogy ő ráparancsol, hogy szavazzanak az összefogásra. Márki-Zay Péternek a hat párt szavazótáborát kellett volna együtt tartania – vélte.

Még éjjel a Partizán című műsorban értékelte a választási eredményeket a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje.

„Márki-Zay Péter felelősségét senki nem kérdőjelezi meg” a hat párt közül

Jakabot arról is megkérdezték,  hogy lemondana-e a Jobbik éléről, hiszen Vona Gábor 2018-ban lemondott, Jakab azt mondta, „2018-ban Vona Gábor csúnyán és gyáván levonult a csatatérről, és pártszakadás lett a vége”.

Az egységes ellenzék jövőjéről is beszélt Jakab. Hétfő délután találkozott a hat ellenzéki párt elnöke, és „hitet tettek”, hogy továbbra is összehangolják a politikájukat. Le fogják vonni a következtetéseket, de szerinte „Márki-Zay Péter felelősségét senki nem kérdőjelezi meg”. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt pedig azért felelős szerinte, mert „előnnyel vett át egy sereget, és hátránnyal adta át”. Ezután azt mondta a Jobbikról, hogy „stabilak vagyunk és egységesek”, de a jelenlegi Jobbik-szavazók nem tudták megbocsátani Márki-Zay kijelentéseit.

A műsor azzal zárult, hogy Jakab leszögezte: szerinte nincs centrális erőtér: a Mi Hazánk a Fidesz szatelitpártja, és vele szemben létezik az egységes ellenzék – vélte.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …