Édesapja karjaiban halt meg a 6 éves Milánka, aki alatt beszakadt a patak jege..A gyásztól összeroppant az egész család

Spread the love

Édesapja karjaiban halt meg a hatéves Milán, aki barátjával játszadozott a Ronyva-patak partján, mikor beszakadt alatta a jég. A gyásztól összeroppant családnak azonban nem minden részlet világos.

Az anya volt otthon

A tragédia napján a Pap családnál Sátoraljaújhelyen minden úgy indult ahogyan máskor: Kálmán, az apa dolgozott, felesége, Anita a gyerekekkel volt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mesét nézett a testvérével

„Milán imádja a meséket, aznap is mesét nézett a húgával, Bellával. Én hazamentem, fát rakodtam a kocsira, hogy elvigyem édesanyámhoz, aki két utcával lejjebb lakik” – mondta a Borsnak a gyászoló apa. Amikor felrakta a fa nagy részét, az apa bement a házba. A kis Milán pedig azt kérte tőle, hogy ő is vele mehessen.

A nagymamájához indult

„Megígértem neki, hogyha elvittem a fát, velem jöhet. De utánam az anyukájához ment, kérte, hogy öltöztesse fel, hogy átmehessen ő is a nagymamájához utánam. A feleségem ruhát adott rá, a nagylányom, Emese pedig a kapuból figyelte, ahogy Milán elindul a nagymamájához, megvárta, hogy beforduljon az utcába. Ekkor látták utoljára őt életben” – mondta zokogva az apa.

Egy 4 éves kisfiúval tűnt el

Mire az apa hazatért, a ház már tele volt rendőrrel. Ekkor közölték a családdal, hogy a 6 éves kisfiú eltűnt. Közben kiderült, hogy Milán a nagymamája felé menet összetalálkozott barátjával, a négyéves Rikóval, akivel inkább elment barátja házához megetetni a lovakat. A két gyerek viszont ezután eltűnt, Rikó családja keresni is kezdte a gyerekeket, Milán szüleinek viszont ekkor még nem szóltak.

Az apa találta meg a kisfiú testét

„Már azzal a hírrel jöttek, hogy Milán eltűnt, és a patak egyik felét átvizsgálták, de nem találják. Miért nem szóltak nekünk? – tette fel a kérdést zokogva Milán édesanyja, Anita. A kisfiú testét végül édesapja találta meg.

 

Megpróbálta újraéleszteni

„Először rossz irányba küldtek, mert mondták, hogy a patak másik részét átvizsgálták, ezért ott csak később kezdtem nézni. Azonnal megláttam, lerohantam a partra, és felszaladtam a töltésre. A teste jéghideg volt, az egyik énem tudta, hogy már nem él, de megpróbáltam újraéleszteni, mert egy sorompó miatt a mentő oda be sem tudott jönni” – mesélte a gyászoló Kálmán.

 

A 4 éves kisfiú kimászott

A család eddigi információk szerint mind a két gyerek a hártyavékony jégre csúszott, de csak Rikó tudott kimászni, aki megpróbálta ugyan Milánt is kihúzni, de nem sikerült neki. Ezután állítólag a mezőn átvágva egy pár száz méterrel arrébb lévő laktanyában kért a gyerek segítséget. Pappék szerint azonban több részlet sem stimmel.

 

 

Nem értik a szülők

„Milán vagány, erős, fürge srác, hogy lehet, hogy egy nála kisebb kimászott az alig ötven centis vízből, ő pedig nem? Rikó pedig miért nem az alig száz méterre lévő házhoz, hozzánk szaladt segítségért?” – teszik fel a kérdést.

Újabb kérdések

„Miért a jóval messzebb, a patak túloldalán lévő laktanyához, ami még egy hatalmas, sötét, ismeretlen mező túloldalán van?” – újabb kérdést tesz fel az édesapa, aki szerint egy harmadik, nagyobb gyerek is lehetett velük a tragikus percekben.

Egy nagyobb gyerek ruháit is megtalálták

A gyászoló édesapa azt mondja, a parton egy nagyobb gyerek ruháit is megtalálták. De a 4 éves kisfiúval, aki szintén részese volt a balesetnek, nem tudtak beszélni, mert nem engedik

Tudni szeretnék az igazságot

A család válaszokat vár az esettel kapcsolatban. „Sok csapás ért, és mindenre fel voltam készülve, de arra nem, hogy a kisfiam eltemessem. Ennyi jár neki, hogy kiderüljön az igazság, az ő lelke hajt előre most engem” – mondta Kálmán.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …