Thu. Sep 28th, 2023
Spread the love

Dr. Henry Lai és dr. Narendra P. Singh, a Washington Egyetemen kutatói már korábban biztató eredményekről számoltak be. A régóta folyó kutatások szerint az édes ürömből nyert kivonattal, felvehető a harc a rákos sejtekkel szemben, abban az esetben, ha azon sejtek vastartalma magas.

Az üröm egy Ázsiából eredő, fás szárú, dúsan elágazó, virágzó növény, melyet Kínában a malária ellenszereként már évezredek óta ismernek. Ezért a kutatók feltételezték, hogy a maláriával fertőzött sejtek és a rákos sejtek közötti hasonlóság a megnövekedett vastartalmukban lehet, így ha ez a szer a maláriánál bevált, akkor a rák kezelésében is sikeres lehet.

Később feltételezésük több vizsgálattal be is bizonyosodott és kijelenthető, hogy az egynyári üröm – édes üröm szirmából és leveleiből kinyert artemisinin-kivonat rendkívül gyorsan szétroncsolja, vas alkalmazásával, külsőleg növelve koncentrációját, pedig teljesen eltünteti a rákos sejteket a szervezetből.

A növény hatását 55 féle rákos sejten vizsgálták, kezdetben a tüdőrákot gyógyították sikerrel, majd megállapítást nyert, hogy a leghatásosabb leukémia, vastagbélrák esetén, mivel ezekre a gyorsabb sejtosztódás és a még inkább megnövekedett vastartalom a jellemző, így az újabb kísérletek szerint fele annyi idő, csupán 8 óra kellett a rákos sejtek elpusztításához.Ezen kívül hatásosnak bizonyul melanoma, mellrák, prosztatarák, agyi daganatok és veserák kezelésében is.

Az is megállapítást nyert, hogy a növény kivonatának hatása, megegyezik az eddig használt kemoterápiák hatásával, de az alternatív gyógymódok előnyével, a szörnyű mellékhatása nélkül. A növény ültethető, termeszthető, fogyasztható teaként vagy kivonatként kapszulában is megvásárolható. Érdeklődés esetén forduljon szakemberhez és kérje kezelőorvosa segítségét.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

By admin