Ennyiből hogy lehet megélni? Varga Miklós nyugdíja megdöbbentően alacsony!”

Spread the love

Nem titok, hogy a művészi pályát választók nyugdíja gyakran messze elmarad az átlagos megélhetési szinttől. Korábban már hallhattunk arról, hogy neves színészek, mint Hernádi Judit vagy Pásztor Erzsi, komoly anyagi nehézségekkel küzdenek a havi kiadásaik fedezésében. Hasonló helyzetben van Falusi Mariann és Várkonyi András is, akik szintén nem bővelkednek anyagi forrásokban, és a közönség által kedvelt színésznők, Fodor Zsóka és Zalatnay Sarolta nyugdíja sem kimagasló. Ám talán még ennél is megdöbbentőbb Varga Miklós esete, aki a nyugdíjáról beszélt.

2015-ben derült ki, hogy Varga Miklós, az István, a király rockopera ikonikus főszereplője, mindössze 50 ezer forintos havi nyugdíjra jogosult, amit ő maga osztott meg az ATV egyik műsorában. Ez a nyilvánosságra hozott információ komoly visszhangot keltett, ám az énekes megjegyezte, hogy nem került anyagi válságba, mivel fiatalon megtanulta, hogyan gondoskodjon saját magáról, és hosszú éveken át keményen dolgozott.

Azóta ugyan a nyugdíjak emelkedtek, de Varga Miklós azóta nem nyilatkozott arról, hogyan változott a helyzete. Az viszont egyértelmű, hogy sok művész, aki éveken át szórakoztatta a közönséget, olyan helyzetbe kerülhet, ahol a megélhetésük bizonytalanná válik, hacsak nem tudnak tovább dolgozni.

About admin

Check Also

Sokkoló felvételek: Az A4-es autópályát elöntötte az áradás – Nézd meg a drámai pillanatokat!

Spread the love Súlyos áradások az A4-es autópályán Ausztriában: forgalom megbénulva Az ausztriai A4-es autópályát …