FRISS! Borzalmas hírek jöttek! Megszerezték az oroszok azt, amitől MINDENKI tartott.. Te jó Isten, mi lesz még itt..?! FIGYELJÉK MIT TETTEK:

Spread the love

Ukrán tisztviselők szerint a csernobili atomerőművet megszálló orosz csapatok kifosztottak és megsemmisítettek egy analitikai laboratóriumot a helyszínen, ahol radioaktív hulladékot dolgoztak fel. Az ukrán Lezárt Területért Felelős Ügynökség szerint a csernobili atomerőművet megszálló oroszok kifosztottak és leromboltak egy radioaktív hulladékot feldolgozó laboratóriumot, közölte a BBC a szervezet Facebook-posztja alapján.
A központi analitikai laboratóriumban nagy mennyiségű, nagyon aktív és radionuklid-mintákkal dolgoztak, amelyek most az oroszok kezébe kerültek. Az ügynökség közlése szerint a mintegy 6 millió euróból kialakított laboratóriumban olyan értékes analitikai berendezéseket is megszereztek az oroszok, amelyek Európában máshol nem elérhetők. Csernobil ugyan nem működő erőmű, de az 1986-os katasztrófa óta folyamatos kezelést igényel.

Az oroszok az erőművet az invázió első napjaiban, még február végén foglalták el, és hetekig tartották fogva az ott dolgozókat. Hétfőn felváltották a csernobili nukleáris hulladéktárolókat üzemeltető, három hete folyamatosan dolgozó egyetlen műszaknyi személyzet másik felét is, miután vasárnap már távozhatott a személyzet egyik fele.

Az egykori atomerőmű helyzete továbbra is nagy aggodalomra ad okot, ráadásul a hét elején az ukrán parlament arról számolt be, hogy az erőmű közelében erdőtüzek törtek ki, amelyeket műholdfelvételek is rögzítettek. Forrás

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …