Hiába gyűlt össze sok vér Katinak az életmentő műtétére, nem kaphatta meg azt. Ez is csak itthon történhet meg…

Spread the love

Emlékeztek Katira, kedves barátomra, aki irányított véradást kért 1-2 hete?

Nagyon sokan segítettek, sokan adtak vért, össze is gyűlt Kati TAJ számára irányítottan megfelelő mennyiségű vér!

Igen ám, de nem adták oda neki ma a Vérellátóban!

Kati betegségére  egy 4 hónap múlva esedékes csontvelő transzplantáció lenne a megoldás, de addig fel kell erősödnie, és főleg túl kell élnie ezt a 4 hónapot! 🥺 Ehhez viszont már sajnos hetente kell kapjon 2 zacskó vért!

Ma úgy ment el a Vérellátóba, hogy biztosan megkapja, -bár pontosan tudja, hogy borzasztóan kevés a vér, hogy rettenetes állapotban van az egészségügy (ki ne tudná pontosabban, mint ő, aki 56 évesen évek óta küszködik), épp ezért szervezett magának irányított véradást- mégis visszautasították!‼️‼️

Mégpedig azért, mert a napokban új irányelveket küldtek „fentről”, és amíg eddig a 80-as hemoglobin szint alatt adták, az mostantól már csak 70, tehát Kati a 73-as szintjével nem kaphatja meg azt a vért sem, amit saját maga gyűjtött!

A dolog azért sem érthető, mert most 2 zacskó vérre lenne szüksége, de 1 hét múlva, -amikor 50-re megy majd le a hemoglobin szintje, és már nem fog tudni a saját lábán eljutni a kórházba, addigra már lehet, hogy 4 zacskó vérre lesz szüksége!

Igen, mindennel tisztában van, persze! Hogy borzasztóan kevés a vér, és hogy az életmentő műtéteket mindenképpen el kell végezni! Rendben! Akkor mondják ezt, és nyugtassák meg azzal, hogy ez a kormány, ez az egészségügyi rendszer mindent megtesz azért, hogy ő, 56-évesen is esélyt kaphasson az életre!

Ehelyett egy rendelettel, egy tollvonással úgy oldják meg a vérhiányt, úgy csökkentik a vérre várók számát, hogy lejjebb csavarják az értéket, és legfeljebb nem adnak oda rászorulóknak még abból sem, amit kimondottan nekik –jelen esetben, Katinak -ajánlottak fel ismerősök, barátok, jószándékú emberek!

Két dologban kérnénk a segítségét a közvéleménynek, és esetleg az egészségügyben járatos ismerőseimnek:

1. vajon az irányított, TAJ számra érkező véradásoknál a kedvezményezettnek van-e bármilyen joga a felhasználásról való döntésben? Megtudhatja-e az érdekelt, hogy számára felcímkézve mennyi vér érkezett?

2. Ilyen esetben van-e lehetősége a Vérellátó felelős vezetőjének másképp dönteni, egyéni szempontokat figyelembe véve?

Ha bárkinek van ötlete, hogy most mit tegyen Kati, és azok, akik hasonló helyzetben vannak-lesznek, az ne habozzon!

Megpróbálnánk hivatalos úton is célt érni de erre már  ebben az érában, ebben az egészségügyben egyre kevesebb a remény!

Köszönjük előre is a segítségeteket.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …