Hopp! Szlávik János drámai bejelentése az új „lopakodó” Omikron variánsról! Erről érdemes mindenkinek tudnia!

Spread the love

Egy-két hétig még biztosan nem lélegezhetünk fel. A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint nem állunk jól.

Már Magyarországon is kimutatták az új „lopakodó” Omikron variánst. Erről és a koronavírus legfrissebb aktualitásairól beszélt Szlávik János a hétfő reggeli Mokka adásában.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint várhatóan az alvariáns át fogja venni a klasszikus omikron helyét. Ehhez azonban hozzátette, hogy a delta variánsnak is rengeteg alfaja létezett.

A nevét, mint „lopakodó” pedig onnan kapta, hogy alig lehet megkülönböztetni az eredeti vírustörzstől. Az alvariáns nem okoz súlyosabb tüneteket, de az olthatatlanoknál képes súlyos tüdőgyulladást okozni. Jellemzője, hogy még gyorsabban terjed, mint az eredeti változat.

„Valamikor a héten, jövő héten várható a tetőzés. Utána remélhetőleg túl leszünk rajta” – mondta a főorvos.

Szlávik János elmondta azt is: ahogy az omikron megjelent, úgy megjelenhetnek újabb variánsok is, amelyek okozhatnak még meglepetéseket az emberiségnek. Hozzáfűzte ugyanakkor: remélhetőleg az oltásokkal megakadályozható lesz a járvány további terjedése.

Kitért arra is, hogy egyesek szerint nyáron, esetleg ősszel újabb hullámokra kell számítani, de ez egyáltalán nem biztos. Az Egészségügyi Világszervezet igazgatója szerint hamarosan véget érhet a világjárvány, ezt pedig Szlávik is így látja.

„Nem hiszem, hogy a következő hullámokban bármilyen komoly szigorításokat kell hoznunk” – zárta a beszélgetést Szlávik János.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …